Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Ακρίβεια: Χωρίς όρια- Στο «κόκκινο» η βενζίνη - Πού έφτασε το σουβλάκι

Ακρίβεια: Χωρίς όρια- Στο «κόκκινο» η βε...

Η κατάσταση στο μέτωπο των καυσίμων παραμένει στο κόκκινο

Limit up χτυπούν τα καύσιμα στο χρηματιστήριο της ακρίβειας, με την κυβέρνηση να αναζητά τρόπους να βάλει φρένο στο ράλι των τιμών στην αντλία. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι αυτά που θα κρίνουν τυχόν νέα μέτρα.

  «Για την ώρα δημοσιονομικό χώρο δεν έχουμε. Αν πέσει η τιμή του αερίου ή αν πάει καλύτερα από ότι έχουμε υπολογίσει ο τουρισμός που φαίνεται ότι θα πάει καλά, ενδεχομένως να δημιουργηθεί στην πορεία», ανέφερε στην εκπομπή του OPEN «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Η κατάσταση στο μέτωπο των καυσίμων παραμένει στο κόκκινο. Η μέση τιμή της αμόλυβδηςαυξήθηκε από την 1η Μαΐου κατά περισσότερο από 0.15 λεπτα. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκηη βενζίνη ξεπερνά τα 2,4 ευρώ το λίτρο με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι θα αυξηθεί και άλλο.

  Στα νησιά η βενζίνη φτάνει ακόμα και τα 2,6 ευρώ και μαζί έχουν απογειωθεί και τα μεταφορικά. Πολίτης δηλώνει στην κάμερα του OPEN πως ταξίδεψε στην Ιταλία φθηνότερα από ότι στη Νίσυρο. «Για να πάω Μιλάνο με επιστροφή πλήρωσα 13 ευρώ, για να πάω με Πειραιά με επιστροφή πλήρωσα 150», λέει χαρακτηριστικά.

Το τραίνο των ανατιμήσεων περιορίζει τις μετακινήσεις των καταναλωτών. Πέρσι το Μάιο με τη μέση τιμή στα 1,61 ευρώ το λίτρο ένα μέσο αυτοκίνητο γέμιζε με περίπου 80 ευρώ. Αυτή τη στιγμή με τη μέση τιμή 2,243€/lt χρειάζεται περίπου 112 ευρώ ενώ αν φτάσει τα 2,5 ευρώ η βενζίνη θα χρειάζεται 125 ευρώ.

 Χώρες όπως η Γερμανία και η Κύπρος έριξαν την τιμή των καυσίμων μειώνοντας τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Η Ελλάδα με 0,7 ευρώ/το λίτρο έχει τον τέταρτο υψηλότερο φόρο κατανάλωσης Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην ΕΕ, ενώ η Κύπρος μετά τη μείωση τον μικρότερο με 0.36 ευρώ το λίτρο.

«Ράλι» ακρίβειας και στο παραδοσιακό γρήγορο φαγητό των Ελλήνων
 Το κύμα της ακρίβειας όμως δεν περιορίζεται μόνο στα καύσιμα. Αύξηση έως και 40% έχει πάρει το σουβλάκι στην Θεσσαλονίκη, και πλέον πλησιάζει τα 4 ευρώ. Οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες αναπόφευκτα οδηγούν σε ένα ράλι ανόδου χωρίς τέλος, λένε οι επιχειρηματίες της εστίασης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις