Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ευλογιά των πιθήκων: Ο Σωτήρης Τσιόδρας θα αναλαμβάνει το πρώτο ύποπτο κρούσμα που εντοπίστηκε στην Ελλάδα

 Ευλογιά των πιθήκων: Ο Σωτήρης Τσιόδρας...

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο άνθρωπος που όλοι ο Έλληνες έχουν συνδέσει με την πανδημία του κορονοϊού, καθώς ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή είχε αναλάβει τις επίσημες ανακοινώσεις, τώρα βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» και για την «Ευλογιά των πιθήκων».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ στην 4η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ.Νοσοκομείο “Αττικόν” Σωτήρης Τσιόδρας και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ στην ίδια κλινική του “Αττικόν” Αναστασία Αντωνιάδου, είναι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τον 29χρονο Άγγλο που χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο ύποπτο κρούσμα «Ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας».

Η μεταφορά του από την Κεφαλονιά ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου (21/5) σε κάψουλα αρνητικής πίεσης, με αεροσκάφος C – 130. Μαζί του μεταφέρεται και η σύντροφός του ως επαφή ύποπτου κρούσματος.

Και οι δύο μεταφέρονται στο νοσοκομείο «Αττικόν» ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
«Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις