Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρωσία: Ο Πούτιν καταγγέλλει μπαράζ Δυτικών κυβερνοεπιθέσεων

Ρωσία: Ο Πούτιν καταγγέλλει μπαράζ Δυτικ...

H Μόσχα σκοπεύει να περιορίσει τη χρήση ξένου λογισμικού και εξοπλισμού

Οι ηλεκτρονικές επιθέσεις από «κρατικούς παράγοντες» ξένων κυβερνήσεων έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα και η Ρωσία θα πρέπει να ενισχύσει την κυβερνοάμυνά της περιορίζοντας τη χρήση ξένου λογισμικού και εξοπλισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ιστότοποι κρατικών εταιρειών και μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία γίνονται στόχοι σποραδικών κυβερνοεπιθέσεων μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, με τους χάκερ να αναρτούν πληροφορίες που έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της Μόσχας.

«Υπάρχουν στοχευμένες προσπάθειες να απενεργοποιηθούν διαδικτυακοί πόροι της κρίσιμης υποδομής πληροφοριών της Ρωσίας» δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι στοχοποιήθηκαν και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Σοβαρές επιθέσεις έχουν εξαπολυθεί εναντίον των επίσημων ιστοσελίδων κυβερνητικών υπηρεσιών. Οι προσπάθειες παράνομης διείσδυσης στα εταιρικά δίκτυα κορυφαίων ρωσικών εταιρειών είναι επίσης πολύ συχνότερες» είπε ο ρώσος πρόεδρος.

Σε συνάντηση με το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Πούτιν αναγνώρισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να βελτιώσει την ασφάλεια της τεχνολογίας πληροφοριών και να στραφεί στη χρήση εγχώριας τεχνολογίας.

Η Μόσχα επιδιώκει εδώ και καιρό να βελτιώσει την εγχώρια υποδομή του διαδικτύου, και είχε αποσυνδεθεί από το παγκόσμιο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια δοκιμών το περασμένο καλοκαίρι.

Όμως το άνευ προηγουμένου μπαράζ Δυτικών κυρώσεων αυξάνει την πίεση για ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις