Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζουν το Σάββατο 21/5 Αρόη, Αγυιά και Ροίτικα

Πάτρα: Πανηγυρίζουν το Σάββατο 21/5 Αρόη...

Τους Αγίους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη - Στο ναό στην Αγυιά θα λειτουργήσει το Σάββατο το πρωί ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Μεγάλη είναι η εορτή το Σάββατο 21 Μαΐου καθώς η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Τη μέρα αυτή που πραγματικά γιορτάζει σχεδόν η μισή Ελλάδα, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μεγάλου και της μητέρας του Ελένης, για τις μεγάλες υπηρεσίες που πρόσφεραν στον Χριστιανισμό.

Στην Πάτρα πανηγυρίζει ο ιερός ναός στα Ροίτικα όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 20/5/2022, παραμονή της εορτής, θα γίνει στις 11 το πρωί η έξοδος της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τοποθέτηση της στα προπύλαια του ναού για προσκύνημα από τους πιστούς. Στις 18.30 θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας στους γύρω δρόμους της ενορίας.

Το Σάββατο 21/5 το πρωί στη Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο ενώ στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου στον Αναστάσιμο εσπερινό θα λειτουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Μήλιας που είναι μοναχός στον Ομπλό. Την Κυριακή 22/5 από 9.30 έως 13.30 θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία στο παρακείμενο πνευματικό κέντρο της ενορίας των Ροιτίκων.

Στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγυιά Πατρών, την Παρασκευή 20/5 στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου που θα μιλήσει κιόλας και θα αναφερθεί στην Αγία Ελένη και τον Άγιο Κωνσταντίνο ενώ θα ακολουθήσει στις 8.30 το βράδυ η λιτάνευση της εικόνας δια των οδών Αγ. Κωνσταντίνου, Νοταρά, Χορτάντζη, Αχέρωντος, Αγ. Κωνσταντίνου. Στις 10 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος ενώ το πρωί του Σαββάτου 21/5 στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Στο μεθεόρτιο εσπερινό στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου θα λειτουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών ενώ την Κυριακή 22/5 στη Θεία λειτουργία όπου θα τελεστεί και κτητορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων ιερέων, κτητόρων και ενοριτών του ναού, θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών.

Τέλος στην ενορία του ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αρόη, την Παρασκευή 20/5/2022 στις 19.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας όπου θα είναι ο αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Θεοδωράτος, μετά θα γίνει η λιτάνευση της εικόνας στις οδούς Αγ. Κωνσταντίνου, Παυλοπούλου, Αγρινίου, Πυθαγόρα και Ναυπάκτου ενώ στις 22.00 θα ψαλεί ιερά αγρυπνία υπό του αιδεσιμολογιοτάτου π. Δημητρίου Κανελλόπουλου.

Το Σάββατο 21/5 το πρωί στο ναό στην Αρόη θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ενώ στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί Αναστάσιμος Εσπερινός και κτητορικό μνημόσυνο. Τέλος την Κυριακή 22/5 θα γίνει από 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι εθελοντική, ενοριακή αιμοδοσία στο πνευματικό κέντρο του ναού.  

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις