Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αμάντα Γεωργιάδη: «Θα ήθελα να γίνω μία γιατρός που τραγουδάει!»

Αμάντα Γεωργιάδη: «Θα ήθελα να γίνω μία ...

Η 25χρονη Ελληνο-νορβηγίδα ερμηνεύτρια που την Τρίτη 10/5 ρίχνεται στη μάχη του Α' Ημιτελικού της Γιουροβίζιον, μετά τον διαγωνισμό τον Ιούνιο θα δώσει εξετάσεις για το πτυχίο της στην ιατρική

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision αρχίζει και η ΕΡΤ, όπως κάθε χρόνο, μεταφέρει τον παλμό της μουσικής διοργάνωσης, που και φέτος αναμένεται να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις.

Σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας που φιλοξενεί φέτος τη Γιουροβίζιον, η ΕΡΤ θα μεταδώσι την Τρίτη 10 Μαΐου, στις 22:00, τον Α΄ Ημιτελικό,  στον οποίο  εμφανίζεται & η Ελλάδα στη 15η θέση, με την Ελληνο-νορβηγίδα καλλιτέχνιδα Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die together», μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο, που «ζωντανεύει» επί σκηνής μέσα από τα μάτια της ερμηνεύτριας.

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας ενώ ο Γιάννης Μουρίκης  έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού. Τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Τους δύο Ημιτελικούς (10 και 12 Μαΐου) και τον Τελικό (14 Μαΐου) θα μπορεί να τους παρακολουθήσει τηλεοπτικά το κοινό, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και διαδικτυακά από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr

Στον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών, καθώς και του Τελικού, θα είναι και φέτος η δημοσιογράφος – ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Κοζάκου και ο ηθοποιός και παρουσιαστής Γιώργος Καπουτζίδης.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου, θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό, με το «Last dance» κατακτώντας τη 1οη θέση.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό της Τρίτης 10/5 είναι ως εξής: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και πιο συγκεκριμένα:

Στον Α’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Ιταλία και η Γαλλία και ευελπιστούεμ να ψηφίσουν το τραγούδι της Ελλάδας.

Στον Β’ Ημιτελικό την Πέμπτη 12/5 όπου συμμετέχει η Κύπρος με την Ανδρομάχη και το χορευτικό κομμάτι «Ela», ψηφίζουν η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», στην Ελένη Κωνσταντάτου, η 25χρονη Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord ανέφερε πως «πάμε να κάνουμε το καλύτερο για την Ελλάδα». Ακόμα η ταλαντούχα και χαμηλών τόνων ερμηνεύτρια που έλκει την καταγωγή της από τα Ιωάννινα, είπε πως «περιμένω τη στήριξη όλων εκείνων που θα νιώσουν ότι το τραγούδι μου λέει κάτι σημαντικό στις ψυχές τους. Θέλω να πιστεύω πως οι Έλληνες, απ’ όπου υπάρχει ελληνισμός, θα στηρίξουν το “Die Together”. Ελπίζω να αρέσει η παρουσίαση μας στον ημιτελικό της Γιουροβίζιον και να περάσουμε στον τελικό».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αμάντα Γεωργιάδη παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία συνεχίζει και τις σπουδές της στην Ιατρική. Μάλιστα έκανε και την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με covid 19. Όπως είπε στο «Βήμα της Κυριακής» η Αμάντα Γεωργιάδη, «τον Ιούνιο μετά τον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον δίνω εξετάσεις για το πτυχίο μου. Όσο για την πρακτική μου το περασμένο καλοκαίρι, δούλεψα σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Η πίεση ήταν μεγάλη και ξέρω ότι μέχρι και σήμερα συνεχίζεται αυτή η πίεση καθώς φίλοι μου γιατροί και νοσηλευτές εργάζονται πολλές ώρες».

Στο ερώτημα αν μπορούν να συνδυαστούν η μουσική με την ιατρική, η απάντηση της Αμάντας Γεωργιάδη είναι αφολπιστική: «Θα ήθελα να γίνω μία γιατρός που τραγουδάει!».

H κεντρική φωτ. από το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ έχει credit, EBU/ANDRES PUTTING.

Photo credits: EBU / CORINNE CUMMING.

Photo credits: EBU / CORINNE CUMMING.

Στη φωτ. του Reuters από το newsit.gr η εντυπωσιακή Αμάντα Γεωργιάδη στο «τιρκουάζ χαλί» της Eurovision 2022, την Κυριακή 8/5/2022 στο Palazzo Venaria, στο Τορίνο.

Photo credits: EBU/CORINNE CUMMING.

Photo credits: EBU/CORINNE CUMMING.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight