Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Στην εποχή της πληροφόρησης οι μαθητές μας πάσχουν από.... "Απληροφορησία"!

Στην εποχή της πληροφόρησης οι μαθητές μ...
Βάλια Κανελλάκη

Της Βάλιας Κανελλάκη, Σύμβουλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Η απουσία ουσιαστικού και οργανωμένου Επαγγελματικού Προσανατολισμού προκαλεί άγχος ,προβληματισμό και ανασφάλεια στους εν δυνάμει φοιτητές και μελλοντικούς εργαζόμενους της Ελλάδας . Η έλλειψη αυτογνωσίας και πληροφόρησης δημιουργεί έλλειψη αυτοπεποίθησης ,η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές σπουδών και επαγγελμάτων .

Στα παραπάνω καλείται να βοηθήσει ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός ,ο οποίος ανταποκρίνεται σε μια σημαντική ανάγκη, με δεδομένη την συνεχώς αυξανόμενη πολυπλοκότητα του κόσμου της εργασίας. Η συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού βοηθά το άτομο να συνειδητοποιήσει τις ικανότητες και τις δεξιότητές του, τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα, τις γνώσεις του και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του.

Σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη εποχή τα επαγγέλματα του μέλλοντος αποτελούν "ρίσκο" στη λήψη απόφασης,αν στηριχτούμε μόνο σ' αυτά . Επομένως ,κρίνεται σκόπιμο η επιλογή να στηρίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ατόμου συνδυάζοντας φυσικά τα χαρακτηριστικα της αγοράς εργασίας .
Ο συνδυασμός της συμβουλευτικής συνέντευξης με τη χορήγηση έγκυρων και αξιόπιστων ψυχομετρικων εργαλείων και την πληροφόρηση μπορεί να αποτελέσει "όαση " για τους μαθητές που καλούνται να σχεδιάσουν το μέλλον τους .
Σε έναν διαρκως μεταβαλλόμενο κόσμο ,οι νέοι χρειάζονται σταθερές για να προχωρήσουν . Σε μια ανέτοιμη ηλικία ,οι νέοι χρειάζονται το έναυσμα της ετοιμότητας .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις