Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Όχι άλλο… κάρβουνο - Στα ύψη οι τιμές και έρχεται Πάσχα!

Πάτρα: Όχι άλλο… κάρβουνο - Στα ύψη οι τ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι έμποροι του κλάδου των καυσόξυλων το επιβεβαιώνουν

Η αύξηση στην ενέργεια, «χτυπά» και τα κάρβουνα. Η τιμή τους έχει πάρει την ανηφόρα και την ίδια στιγμή, υπάρχει και  έλλειψή τους στην αγορά. Κι όλα αυτά, ενώ πλησιάζει το Πάσχα και αναμένεται να στηθούν ψησταριές.

Έμποροι του κλάδου των καυσόξυλων επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά αλλά και άνοδος στις τιμές, γεγονός που προβληματίζει τόσο καταστηματάρχες με εστιατόρια και ψησταριές όσο και τους πολίτες που λόγω Πάσχα θέλουν να προμηθευτούν κάρβουνα για να σουβλίσουν τον οβελία.

«Το κάρβουνο είναι πολύ ακριβό φέτος, ειδικά το Ελληνικό. Η αύξηση της βενζίνης, έχει «χτυπήσει» και τις δικές μας επιχειρήσεις» αναφέρει στο thebest.gr o έμπορος Χρήστος Καλογερόπουλος. «Η βενζίνη πέρυσι είχε 1.50 ευρώ/λίτρο και φέτος έχει 2.60 ευρώ/λίτρο. Το ξύλο κόβεται με βενζίνη και μεταφέρεται με πετρέλαιο, οπότε είναι από τις πρώτες ύλες μας. Τα κόστη όλα έχουν ανέβει. Ξύλο δεν υπάρχει αλλά και τα εργατικά είναι στα ύψη, πια. Επίσης, να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει και εισαγωγή ξύλου» συμπληρώνει.

Σύμφωνα, με τα όσα είπε ο κ. Καλογερόπουλος, το κάρβουνο, την περσινή χρονιά, το κιλό κόστιζε 0.70 λεπτά ενώ φέτος η τιμή έχει φτάσει στο 1.14 ευρώ χονδρική: «Εμείς φτιάχνουμε κάρβουνο και βλέπουμε ότι οι τιμές έχουν διαμορφωθεί κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι. Δηλαδή για ένα καμίνι (30 τόνους ξύλο) είχαμε  600 ευρώ σε έξοδα. Φέτος για την ίδια ποσότητα έχουμε 1.400 ευρώ. Ακόμα και μια αλυσίδα για τα αλυσοπρίονα, την παίρναμε 29 λεπτά και τώρα την παίρνουμε 92 λεπτά».

Ο κόσμος έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για το κάρβουνο, ενόψει Πάσχα αλλά λόγω των αυξημένων τιμών, είναι προβληματισμένος: «Όταν ο κόσμος ακούει 1. 409 ευρώ το κιλό στη λιανική, το κάρβουνο κάνει πίσω».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις