Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Μας έχει καταστρέψει. Δουλεύουμε μόνο την εβδομάδα μετά τις πληρωμές. Μετά τίποτα»

«Μας έχει καταστρέψει. Δουλεύουμε μόνο τ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ανήσυχοι οι περιπτερούχοι

Μειωμένη κίνηση αλλά και μια σειρά προβλημάτων που συνδέονται με την αύξηση στην ενεργεία και στα καύσιμα καταγράφονται στα περίπτερα της Πάτρας, με τους επαγγελματίες να ανησυχούν για το μέλλον των επιχειρήσεών τους.

«Η αύξηση στην ενέργεια, μας έχει καταστρέψει. Οι λογαριασμοί έρχονται 500 ευρώ παραπάνω και οι ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα που προμηθευόμαστε είναι τεράστιες αλλά επειδή οι τιμές, στα περίπτερα, είναι προκαθορισμένες, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε καμία περαιτέρω αύξηση. Ακόμα και σε προϊόντα που είχαμε κέρδος 25% τώρα πηγαίνουμε στο 15%» τόνισε στο thebest.gr o πρόεδρος περιπτερούχων Πάτρας Παναγιώτης Ταλαγάνης.

Στα καπνικά προϊόντα, εφημερίδες, κάρτες τηλεφωνίας και στα ζαχαρώδη η κίνηση είναι ιδιαίτερα μειωμένη, που σε κάποια από αυτά αγγίζει και το μηδέν:  «Στο μηδέν είναι οι πωλήσεις στον Τύπο, ενώ  στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας υπάρχει τεράστια μείωση. Επίσης, στα ζαχαρώδη υπάρχει με μεγάλη βουτιά, ο καταναλωτής δεν αγγίζει. Ακόμα και τα τσιγάρα παρουσιάζουν μείωση».

Ο τζίρος έχει μειωθεί κατακόρυφα, αναφέρει ο κ. Ταλαγάνης: «Στο δίμηνο που πέρασε, ο τζίρος έχει πέσει στο 30% που ήρθε να προστεθεί στο ήδη υπάρχον πρόβλημα Επίσης, όλα αυτά βαραίνουν και την τσέπη του καταναλωτή. Δουλεύουμε μια εβδομάδα, την εβδομάδα που ακολουθεί μετά τις πληρωμές. Μετά ακολουθεί το τίποτα. Η καταστροφή που έχουμε υποστεί ακουμπάει κόκκαλο».

Καθημερινές είναι και οι διαμαρτυρίες των καταναλωτών, που καλούνται να αντιμετωπίζουν, τους λογαριασμούς του ρεύματος, την αύξηση στα καύσιμα και τις ανατιμήσεις στα προϊόντα:  «Η αίσθηση από τους πελάτες μας, είναι ότι δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να πάει παραπέρα. Ο κόσμος καθημερινά, διαμαρτύρεται για τις αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και για τις ανατιμήσεις στα σουπερ μάρκετ και δεν βλέπουν να υπάρχει διέξοδος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις