Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Με την 27χρονη Ανδρομάχη από τα Λεχαινά Ηλείας η Κύπρος στη φετινή Γιουροβίζιον στο Τορίνο

Με την 27χρονη Ανδρομάχη από τα Λεχαινά ...

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια θα διαγωνιστεί στον Β' Ημιτελικό στις 12/5 με το κομμάτι "Ela"

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 δόθηκε το τραγούδι και η καλλιτέχνιδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η παρουσίαση της Κυπριακής συμμετοχής που αναμενόταν με ενδιαφέρον, έγινε μέσα από την εκπομπή του ΡΙΚ1 “Όλα στον αέρα“.

Η είδηση είναι πως την Κύπρο ανέλαβε να εκπροσωπήσει μία νέα, ταλαντούχα κοπέλα, 27 χρονών, η Ανδρομάχη μ’ ένα τραγούδι που έγραψε ο Alex P, το “Έλα“, το οποίο όπως διαβάσαμε είναι σε έντονο έθνικ ύφος, και το οποίο περιλαμβάνει ελληνικό και αγγλικό στίχο.

Στη διάρκεια της εκπομπής του ΡΙΚ1 προβλήθηκε & το επίσημο video clip του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει στην 66η Γιουροβίζιον το νησί της Αφροδίτης.

Όπως έγραψε το neolaia.gr, η ανερχόμενη τραγουδίστρια εκπροσωπείται δισκογραφικά από την Panik Records και το “Ela“, που θα ερμηνεύσει στη σκηνή της Eurovision, είναι δημιούργημα μιας ομάδας παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών που αποτελείται από τους Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Η Κύπρος θα εμφανισθεί στο πρώτο ήμισυ του Β’ Ημιτελικού της Eurovision 2022 στις 12 Μαΐου 2022.

Το πλήρες όνομα της καλλιτέχνιδας είναι Ανδρομάχη Δημητροπούλου.

Η Ανδρομάχη έχει γεννηθεί το 1995 στο Σίγκεν της Γερμανίας με καταγωγή από τα Λεχαινά Ηλείας. Σε ηλικία περίπου 10 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Μετά το σχολείο άρχισε σπουδές Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα και παράλληλα ξεκίνησε να τραγουδά.

Το 2015 και σε ηλικία 19 ετών δοκίμασε τις δυνάμεις της στο “The Voice Of Greece 2” που είχε προβληθεί στον ΑΝΤ1. Μπήκε στην ομάδα του Μιχάλη Κουινέλη των Stavento και προχώρησε στο show.

Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο “Το φεγγάρι”, με την υπογραφή του Γιώργου Παπαδόπουλου που συμμετέχει στιχουργικά και στη φετινή Κυπριακή συμμετοχή “Ela”.

Έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Βέρτη, τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον Νίκο Οικονομόπουλο. Στη συνέχεια η Ανδρομάχη ξεδίπλωσε και το συνθετικό της ταλέντο, με δύο τραγούδια που έγραψε η ίδια, τα “Δεν Μπορώ” και “Δεν Σε Διάλεξα”.

Μπορείτε να ακούσετε τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου με την Ανδρομάχη στο επίσημο site της Panik Records εδώ!

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, το «Ela» θα κυκλοφορήσει σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής και το music video θα κάνει πρεμιέρα στο YouTube.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight