Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Νίκη Κεραμέως: Ηρθε, απαρίθμησε τα υπουργικά πεπραγμένα και αποκάλυψε το πρώτο επάγγελμα σε ζήτηση- ΦΩΤΟ

Νίκη Κεραμέως: Ηρθε, απαρίθμησε τα υπουρ...

Της Άντυς Μπακοπούλου

Η αλήθεια είναι πως ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών σε προσέλευση η εκδήλωση για τη γιορτή της Γυναίκας στον «Αστέρα» με καλεσμένη την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ο κόσμος κατέλαβε όλες τις ροτόντες και κάποιοι έμειναν όρθιοι οπότε υπολογίζεται πως πάνω από 1000 άτομα έσπευσαν να ακούσουν την πολυσυζητημένη πολιτικό, η οποία προς αποφυγήν των όποιων διαμαρτυριών έξω από το ξενοδοχείο (που φρουρούσε η αστυνομία) και της όποιας περεταίρω αναστάτωσης, ήρθε και αναχώρησε δίχως να επιδοθεί σε δημόσιες σχέσεις. Όχι, δεν απάντησε στο αίτημα του βουλευτή Αγγελου Τσιγκρή να μην μεταφερθεί το Τμήμα Φυσιοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα, ούτε εάν θα ικανοποιηθούν οι 90 συμβασιούχες καθαρίστριες του Πανεπιστημίου. Ηταν όμως πολύ εγκωμιαστική για το «φίλο Αντώνη Κουνάβη» επειδή η βραδιά είχε τέτοια ανταπόκριση: «Είχαμε ξεχάσει τόσο κόσμο με τέτοια δύναμη. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα για την Ημέρα της Γυναίκας. Δεν έχω λόγια, ένα μεγάλο ευχαριστώ» είπε στο βήμα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Μάνα και τη Γυναίκα της Ουκρανίας που αντιμετωπίζει φρικτά διλλήματα, ενώ ομολόγησε πως ανατριχιάζει στην εικόνα των παιδιών, μόνων στα σύνορα, με ένα τηλέφωνο στο χέρι.

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της όμως κατέλαβε η απαρίθμηση των επιτευγμάτων της θητείας της στον υπουργικό θώκο. Στην επιστολή της στην Ευρωπαική Ενωση ώστε να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση με εξοπλισμό και μαθήματα τα προσφυγόπουλα του πολέμου. Στο ότι τα ελληνικά νηπιαγωγεία δέχονται πλέον παιδιά από 4 ετών, όπου για πρώτη φορά διδάσκονται αγγλικά. Στο ολοήμερο σχολείο δίχως περιορισμούς εισόδου. Στην επέκταση των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων. Στην καθιέρωση των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Στην ενισχυτική διδασκαλία σε γυμνάσια- λύκεια. Στη διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο στη δημόσια εκπαίδευση. Στην τεχνολογική πρόοδο των ηλεκτρονικών εγγραφών, της ηλεκτρονικής βαθμολόγησης και διαδικτυακών αποτελεσμάτων των πανελλαδικών. Στο κατώτατο όριο εισαγωγής στα ΑΕΙ ώστε να παραμένει το επίπεδο υψηλό και η νεολαία να βρίσκει εναλλακτικά το δρόμο της στα δημόσια ΙΕΚ. Στο τέλος των «αιωνίων φοιτητών». Στη σύνδεση των αποφοίτων με το τοπίο της εργασίας. Μάλιστα αποκάλυψε πως αυτή τη στιγμή το νέο, πιο περιζήτητο επάγγελμα είναι οι web designers.

 

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε επίσης πως παρά το «λυσσαλέο πόλεμο» η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία προχώρησε στο 92% για να εξασφαλίσει την ποθητή ποιότητα στο εκπαιδευτικό έργο ενώ μίλησε για 16.000 διορισμούς στο χώρο που θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Δεν παρέλειψε να επισημάνει τη μικρή τοπική συνάντηση με φοιτητές και φοιτήτριες, που της κατέθεσαν τις απόψεις τους, ενόψει του νέου νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα Πανεπιστήμια. Η υπουργός ήταν πολύ επιβλητική φωνητικά και «παρασταστικά», άλλωστε υπερίσχυσε αισθητά από τους προλαλήσαντες στην προσέλκυση της προσοχής του πολυάριθμου κοινού της εκδήλωσης, απευθυνόταν με οικειότητα στους βουλευτές από το βήμα, ενώ στο φινάλε φωτογραφήθηκε με όσους επιθυμούσαν.

*Η διοργάνωση έγινε από της Γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου. Την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων παρουσίασε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης ο οποίος απουσίαζε λόγω του Ουκρανικού. Mίλησαν σύντομα οι βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου και η υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών Κυριακή Μπακούρου. Επίσης διαβάστηκε κείμενο του Παύλου Μαρινάκη, γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ προηγήθηκε μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ακολούθησαν βραβεύσεις. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις