Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκδηλώσεις και εργαστήρια για τα κτίρια σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας

Πάτρα: Εκδηλώσεις και εργαστήρια για τα ...

Θα γίνουν στον χώρο του Συνεδριακού του Πανεπιστημίου Πατρών από 17-20 Μαρτίου 2022 υπό την αιγίδα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος

Από την Πάτρα και το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο ξεκινάει το ταξίδι του για το 2022 το Ευρωπαϊκό έργο nZEB Roadshow, όπου για τέσσερις ημέρες (17-20/3/2022), μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από δωρεάν εκδηλώσεις και εξειδικευμένα εργαστήρια για μηχανικούς και τεχνικούς σχετικά με τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Μετά τις επιτυχημένες δράσεις σε Ναύπλιο και Τρίκαλα, τα εργαστήρια, οι παρουσιάσεις και οι διαλέξεις, για ειδικούς και για το ευρύ κοινό, ταξιδεύουν στην Πάτρα, όπου θα γίνουν επισκέψεις σε σχολεία αλλά και σε παθητικά κτήρια.

Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και έχουν ως στόχο, οι ειδικοί και το ευρύ κοινό να γνωρίσουν από κοντά τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου.

Οι εξειδικευμένες δράσεις απευθύνονται σε μηχανικούς (αρχιτέκτονες μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί και μηχανολόγοι μηχανικοί) και σε όλες τις ειδικότητες που σχετίζονται με την ενέργεια και την κατασκευή (τεχνικοί, κατασκευαστές, εταιρείες παραγωγής/εμπορίας παθητικών συστημάτων).

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχουν εκθέσεις υλικών και συστημάτων από καταξιωμένες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς και πρακτικές επιδείξεις και εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο.

Είτε είστε μηχανικός ή τεχνικός ή απλώς κάτοικος της περιοχής και έχετε την περιέργεια να μάθετε τι είναι το κτίριο nΖΕΒ, σίγουρα κάποια από τις εκδηλώσεις θα έχει ενδιαφέρον για εσάς ή για τα παιδιά σας. Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του ΕΙΠΑΚ θα είναι εκεί πρόθυμα για συζήτηση, ενημέρωση, κατάρτιση και παιχνίδια, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και για την τήρηση των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας, κάντε κλικ εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Πέμπτη 17.3

9.30 – 14.30 (Αίθουσες Ι10 – Ι11): Επίσκεψη σχολείων

15.00 – 17.00 (Αμφιθέατρο Ι4): Διάλεξη σε φοιτητές των Πολυτεχνικών Σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών

17.00 – 20.00 (Αίθουσες Ι10 – Ι11) : Διαδραστικό Εργαστήριο Τεχνικών και Μηχανικών «Παθητικά κτίρια και η κατασκευή τους, θερμομόνωση, τοποθέτηση κουφωμάτων, αεροστεγανότητα, θερμογέφυρες».

Παρασκευή 18.3

9.30 – 14.30 (Αίθουσες Ι10 – Ι11) : Επίσκεψη σχολείων

17.00 – 20.00 (Αίθουσες Ι10 – Ι11): Εργαστήριο για Μηχανικούς και Τεχνικούς: όλα όσα θέλεις να μάθεις για τον Μηχανικό Αερισμό και τις Αντλίες Θερμότητας.

Σάββατο 19.3

10.00 – 15.00 (Αίθουσες Ι10 – Ι11) : Παιχνίδια για παιδιά και μεγάλους

16.00 – 21.00 (Αίθουσες Ι10 – Ι11) : Εταιρίες & Παρουσιάσεις Παθητικών Κτιρίων

Κυριακή 20.3

10.00 – 11.00: Επίσκεψη  στη Βιομηχανία Μονωτικών Υλικών UNISOL

11.00 – 14.00 : Επίσκεψη σε Παθητικά Κτίρια στην Οβρυά και την Κάτω Αλισσό.

Στις εκδηλώσεις ισχύουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι σε ισχύ, ενώ στους κλειστούς χώρους η είσοδος γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://eipak.org/pressreleasenzebroadshowpatra

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις