Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Η αγαπημένη μας πατατοσαλάτα σε τέσσερις εκδοχές

Η αγαπημένη μας πατατοσαλάτα σε τέσσερις εκδοχές

Όλες πεντανόστιμες

Απολαμβάνουμε την πολυαγαπημένη µας πατατοσαλάτα – ζεστή ή κρύα- σε 4 απίθανες εκδοχές. Για τις πατάτες ρίχνουμε 500 γρ. baby πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο κρύο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Τις στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν αρκετά τις ανακατεύουμε με τη γαρνιτούρα που θα επιλέξουμε.

Με μπέικον και μπλε τυρί

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε 100 γρ. καπνιστό μπέικον ή πανσέτα σε κομμάτια μέχρι να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε 4 κρεμμυδάκια φρέσκα (και το πράσινο μέρος) και ρίχνουμε τα 3/4 σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος μαζί με τις πατάτες και 3/4 του μπέικον. Σε ένα μπολάκι πολτοποιούμε με ένα πιρούνι 50 γρ. μπλε τυρί με 4 κουτ. σούπας αριάνι και το προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε γαρνίροντας με το υπόλοιπο μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Με γιαούρτι, μπαχαρικά και τσάτνεϊ φρούτων

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε 1 κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε 2 κουτ. γλυκού κάρυ μέτρια καυτερό και ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά, ανακατεύοντας διαρκώς για 2΄-3΄. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με 100 ml γιαούρτι στραγγιστό, 2 κουτ. σούπας τσάτνεϊ φρούτων και λίγο αλάτι. Πασπαλίζουμε με 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε ξανά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με επιπλέον μαϊντανό.

Με φρέσκα μυρωδικά και βινεγκρέτ μουστάρδας

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο με 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο, ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο και 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon. Ανακατεύουμε μέσα τις πατάτες, 1 χούφτα μαϊντανό, 1 χούφτα εστραγκόν και 1 χούφτα μέντα ή δυόσμο, ψιλοκομμένα. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.

 Με άνηθο και μαγιονέζα

Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα με 1 κουτ. σούπας, μουστάρδα, 3 κουτ. σούπας αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και 1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε μέσα τις πατάτες και σερβίρουμε.

Πηγή:olivemagazine 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life