Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καταφύγιο αδέσποτων- «Ψέμα ότι έχει άδεια», λέει στο best ο Γ. Ρώρος- «Ας μας πουν σε ποιο τηλέφωνο να καλέσουμε»

Πάτρα: Καταφύγιο αδέσποτων- «Ψέμα ότι έχ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο

Ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με τη λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δρέπανο θέτει επί τάπητος η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών». Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Ρώρος, επικεφαλής της, μιλώντας στο thebest.gr, «δεν πρόκειται για καταφύγιο. Ένα καταφύγιο ζώων και κτηνιατρείο θα έπρεπε να μπορεί να καλύψει στειρώσεις, εμβολιασμούς, φροντίδα των ζωών, να έχει κτηνίατρο όλο το 24ωρο,  να μπορεί να κάνει χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και να μπορεί να βάζει τσιπάκια.

Μπήκαμε στο καταφύγιο ζώων του Δρεπάνου- Φωτογραφίσαμε τις εγκαταστάσεις και γνωρίσαμε τους ανθρώπους πίσω από την προσπάθεια

Η μεγαλύτερη κομπίνα που γίνεται με τα ζωάκια είναι ότι μετά τα βρίσκουν και μεταπωλούνται στη Γερμανία και σε άλλες χώρες έναντι αδρού ποσού. Ο χώρος δεν έχει άδεια. Γι’ αυτό το θέμα ο Δήμαρχος ρωτήθηκε από  εμένα στο δημοτικό συμβούλιο και μου απάντησε πώς υπάρχει άδεια. Ωστόσο, μετά από έλεγχο που έγινε από την αστυνομία και την κτηνιατρική υπηρεσία διαπιστώθηκε ότι δεν έχει».

Όπως επισημαίνει, «δεν μπορεί να κάνει επομένως όλες αυτές τις εργασίες που θα έπρεπε να κάνει ένα καταφύγιο. Επομένως ο Δήμαρχος λέει ψέματα. Ας παρουσιάσει την άδεια, αν υπάρχει. Υπάρχουν 372.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» από το 2017 τα οποία ο Δήμος δεν τα παίρνει για να φτιάξει ένα καταφύγιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών έτσι ώστε να φιλοξενούνται σε αυτή την πανσιόν και να πληρώνει 20.000 σε ιδιώτη. Τον Ιούλιο του 2021 φέραμε μία ολοκληρωμένη πρόταση επιστημονικά τεκμηριωμένη, μαζί με ζωοφιλικές οργανώσεις με τις οποίες ήρθαμε σε επαφή,

Μιλήσαμε και με άλλους δήμους που έχουν δημοτικό κτηνιατρείο- καταφύγιο κι έτσι προέκυψε σχέδιο και πρόταση για το πώς μπορεί να είναι το δικό μας καταφύγιο. Ο Δήμαρχος όμως αρνήθηκε να μπει σε αυτό το πρόγραμμα και να παρακολουθήσει χρησιμοποιώντας αοριστολογίες, κανένας δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει. Είναι σα να νοικιάζεις ένα σπίτι τη στιγμή που κάποιος σου δίνει τα χρήματα για να πάρεις δικό σου. Με 372.000 θα μπορούσαμε να έχουμε και κτηνίατρο και οργανωμένο κτηνιατρείο και καταφύγιο συγχρόνως».

«Ας μας πουν σε ποιο τηλέφωνο μπορούμε να καλέσουμε για να ενημερώσουμε για κάποια αγέλη σκυλιών ή για ένα τραυματισμένο ζωάκι. Πήγαν να κάνουν απευθείας ανάθεση με 32.000 σε κτηνίατρο την προηγούμενη εβδομάδα στην οικονομική επιτροπή. Και εμείς αλλά και άλλοι, είχαμε τις αντιρρήσεις μας. Αναγκάστηκαν  να το πάρουν πίσω προσωρινά» καταλήγει ο κ. Ρώρος.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις