Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Schiaparelli: Κατέπληξε με ρούχα- γλυπτά το couture Παρίσι, ένθερμη οπαδός η Κιάρα Φεράνι

Schiaparelli: Κατέπληξε με ρούχα- γλυπτά...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ξεκίνησε με καινοτόμα φαντασία η εβδομάδα υψηλής ραπτικής, θυμίζοντας άλλες πιο τολμηρές εποχές, ύμνοι στα media

Ηταν μια «ανάσα» πως η πρωτεύουσα της couture ακόμα τολμά να πρωτοπορεί όπως συνέβαινε παλιότερα με τους Lacroix, Gaultier, Mugler. Η συλλογή «An Age of Discipline» του πολυσυζητημένου τελευταία οίκου Schiaparelli δεν κολακεύει τον μεγαλοαστισμό, ούτε υποκλίνεται σε σύγχρονες πριγκίπισσες. Η έμπνευση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Daniel Roseberry, είναι ταινίες φαντασίας όπως Dune και  Interstellar, ενώ δεν λείπουν αναφορές στις τέχνες του σουρεαλισμού και του υπαρξισμού αλλά και στην αστρολογία. Οι δημιουργίες για την ερχόμενη σαιζόν άνοιξη- καλοκαίρι συνεχίζουν τη φιλοσοφία των ρούχων- γλυπτών και των statement αξεσουάρ σε χρυσό. Τίποτα βέβαια πρακτικό και φορέσιμο, άλλωστε η couture δεν προορίζεται για street style!Με πρέσβειρες τις Lady Gaga, Adele, Cardi B που φόρεσαν το τελευταίο διάστημα αντιπροσωπευτικά κομμάτια Schiaparelli και μετά τις χρυσές θηλές- κοσμήματα της Κιάρα Φεράνι αλλά και το περιδέραιο- ανατομία της Μπέλα Χαντίντ στις Κάννες, το label έχει εξελιχθεί σε έναν αλλόκοτο πλανήτη μεγαλοφυίας.

 Η θεατρικότητα και η μοναδικότητα με avant garde πνεύμα επέστρεψαν στο Παρίσι. Ανατρεπτικά στοιχεία- σύμβολα δεσπόζουν. Είδαμε σακάκι με τρισδιάστατους φοίνικες στους ώμους, χρυσές μπακέτες και κρανία ως τσαντάκια, φωτοστέφανα στο κεφάλι, κορσέδες με κωνικά στήθη και μπούστα τοξότη, κάπα σαν «βροχή» αλλά και ολόκληρο φόρεμα από χρυσούς μπαρόκ σχηματισμούς.

«Ηθελα να κάνω κάτι που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο» ομολογεί ο Roseberry εγκαινιάζοντας μια εποχή fashion theater κατά τους κριτικούς. Tιμώντας τους κώδικες του brand, που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τη σχεδιάστρια μόδας Elsa Schiaparelli, θέλησε να δώσει μία φρέσκια οπτική όσων μπορεί να αντιπροσωπεύσει η υψηλή ραπτική, σε μία περίοδο έντονης αβεβαιότητας. «Ξαφνικά το χρώμα έμοιαζε λάθος στα μάτια μου. Όπως και ο όγκος. Όλα τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, για να επικοινωνήσουν το μεγαλείο της υψηλής ραπτικής και της δεξιοτεχνίας ξαφνικά φάνταζαν ανούσια και επιφανειακά», δήλωσε ο Αμερικανός σχεδιαστής. Ετσι, έμεινε στο εκρού, το μαύρο και το χρυσό ανανεώνοντας bodycon γραμμές ,τολμηρά ντεκολτέ και πελώρια αξεσουάρ με αναπάντεχο τρόπο.

Από τις θαυμάστριες του οίκου η ιταλίδα influencer Κιάρα Φεράνι, που χειροκρότησε το show με ιδιαίτερο παλτό με κυκλικά στήθη και φαρδιά δερμάτινη ζώνη. Σκουλαρίκια σαν αυτιά αποδεικνύουν και το σουρεαλιστικό χιούμορ που διακατέχει το διάσημο ατελιέ.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View