Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Μιλτιάδης Ματκάρης: Η έγκυος, όχι, δεν πρέπει να τρώει για δύο

Μιλτιάδης Ματκάρης: Η έγκυος, όχι, δεν π...

Διατροφή & εγκυμοσύνη: Συμβουλές από τον διακεκριμένο μαιευτήρα-χειρουργό γυναικολόγο

Μέχρι πρόσφατα ήταν κοινά πιστευτό ότι ή έγκυος πρέπει να “τρώει για δύο” και όλοι στο συγγενικό περιβάλλον προσπαθούσαν να προμηθεύσουν την εγκυμονούσα με όσο το δυνατό περισσότερες λιχουδιές.

Σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η δοξασία είναι πολύ ΒΛΑΠΤΙΚΗ, τόσο για την έγκυο όσο και για το παιδί. Πρέπει να τονίσουμε ευθύς εξαρχής ότι οι απαιτήσεις της εγκυμοσύνης έχουν να κάνουν με την ποιότητα της τροφής και ΟΧΙ με την ποσότητα. Επίσης, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες που εξαρτώνται από το βάρος της πριν μείνει έγκυος, το σώμα της, την εργασία της και το ιατρικό της ιστορικό.

 – Η φυσιολογική αύξηση βάρους για μία έγκυο που ΔΕΝ ήταν παχύσαρκη πριν την εγκυμοσύνη, είναι 8 - 12 κιλά, αναλόγως και το ύψος της.

 – Η τάση της εγκύου να τρώει λιχουδιές που “της μύρισαν” πρέπει να περιοριστεί το δυνατόν περισσότερο. Οι άνθρωποι του περιβάλλοντος πρέπει να καταλάβουν ότι όποτε της προσφέρουν μια λιχουδιά κάνουν ΖΗΜΙΑ και όχι καλό. Αν ενδιαφέρονται για την εγκυμοσύνη της, πρέπει να φροντίζουν να μην την παρασύρουν σε διατροφικά ατοπήματα.

 – Το ύψος και το βάρος του παιδιού δεν εξαρτάται από την ποσότητα της τροφής, αλλά από την κληρονομικότητα και την ποιότητα της τροφής.

 – Η γυναίκα που θα πάρει περισσότερα κιλά από το κανονικό, διακινδυνεύει την υγεία της, την υγεία του μωρού αλλά και την εξέλιξη του τοκετού.

– Αν μία γυναίκα είχε περιττά κιλά πριν την εγκυμοσύνη, ίσως χρειαστεί δίαιτα ώστε να χάσει κάποια από αυτά ενώ είναι έγκυος. Η δίαιτα θα είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε το έμβρυο να παίρνει τις ουσίες που χρειάζεται για την ανάπτυξή του.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και περισσότερα άρθρα για την εγκυμοσύνη και συμβουλές για τη διατροφή σας, στο www.matkarismiltiadis.gr.

Γυνή - Ματκάρης Μιλτιάδης Κορίνθου 267, matkarismiltiadis.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being