Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θετικό PCR μετά από νόσηση δεν σημαίνει ότι μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Θετικό PCR μετά από νόσηση δεν σημαίνει ...

Τι ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Θετικό PCR μετά από νόσηση δεν σημαίνει ότι αυτό που μολύνθηκε συνεχίζει να μεταδίδει τον κορωνοϊό. 

Αυτό ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας για τα περιστατικά που καταγράφονται με ασθενείς που κόλλησαν κορονοϊό και να συνεχίζουν να βγάζουν θετικό το PCR τεστ.


«Αυτός που βγάζει μετά από νόσηση θετικό PCR δε σημαίνει ότι συνεχίζει να μεταδίδει . Το PCR δεν μετρά ζωντανό ιό, κομματάκια του ιού, μπορεί να έχει φύγει ο ιός και να έχουν μείνει τα θραύσματα» διευκρίνισε ο καθηγητής στον ΣΚΑΪ. 

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο Θ. Βασιλακόπουλος, μεταξύ άλλων, είπε: «Αυτοί που υποστήριζαν να μη λειτουργήσουν τα σχολεία το έλεγαν για να μην υπάρχει έτι περαιτέρω διασπορά για να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους. Υπάρχει κι η αντίστροφη λογική: λειτουργώ κανονικά τα σχολεία γιατί εκεί τα παιδιά επιτηρούνται. Το 99,0% των εκπαιδευτικών θα βλέπει το παιδί, και θα του λέει "φόρα τη μάσκα". Οι περισσότεροι των γονέων είναι λογικοί άνθρωποι, θα οδηγήσουν το παιδί σε σελφ τεστ, δηλαδή θα έχουμε καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση. Αν μείνει το παιδί του σπίτι θα κάνει ο γονέας στο παιδί τρία σελφ τεστ την εβδομάδα για να ξέρει αν έχει νοσήσει; Κανένα δε θα κάνει».

Νέες μεταλλάξεις 
Στον απόηχο της νέας παραλλαγής Καμερούν που εμφανίστηκε στη Γαλλία, σχολίασε ότι «συνεχώς θα βγαίνουν νέα μεταλλαγμένα στελέχη όσο δίνεις χώρο στον ιό να πολλαπλασιάζεται θα κάνει τυχαία λάθη στον πολλαπλασιασμό κάποια από αυτά θα ευνοούν τη μεταδοτικότητα του ιού, άρα τη δυνατότητα του να επιβιώσει και θα επικρατούν».

 
«Το καλό σενάριο είναι το επόμενο στέλεχος να είναι πιο αδύναμο από την Όμικρον… Κάθε ένα νέο στέλεχος φαίνεται να είναι λιγότερο νοσογόνο και θανατηφόροι από τα προηγούμενα γιατί δεν συμφέρει τον ιό να σκοτώνει πολλούς αν σκοτώσει πολλούς θα εξαφανιστεί. Τώρα το Όμικρον είναι λιγότερο νοσογόνο και θνησιγόνο, αλλά να μην πέσει ο κόσμος στην παγίδα ότι είναι απλό κρυολόγημα,  άρα να κολλήσουμε όλοι να τελειώσουμε με την πανδημία…».

Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος, ο ανεμβολίαστος είναι κατ’ ουσίαν  ο μόνος  που κινδυνεύει. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις