Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Πάτρα: Μονοκλωνικά σε τρεις ασθενείς μέσα σε δύο ημέρες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Πάτρα: Μονοκλωνικά σε τρεις ασθενείς μέσ...

Τα κριτήρια χορήγησης έχουν διευρυνθεί

Τρεις ασθενείς με κορωνοϊό που πληρούσαν τα κριτήρια που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας υποβλήθηκαν σε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, τις δύο τελευταίες ημέρες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Όπως δήλωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης στην εφημερίδα «Γνώμη» έχει ανοίξει η «βεντάλια» των κριτηρίων για χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων μετά τις νέες οδηγίες του Υπουργείου και έτσι οι θεράποντες ιατροί θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για ασθενείς που αντιμετωπίζουν νοσήματα υψηλού κινδύνου.

Όπως επισημαίνει, «τα κριτήρια χορήγησης έχουν διευρυνθεί και αφορούν ασθενείς νοσηλευόμενους και μη που πάσχουν από νοσήματα υψηλού κινδύνου, όπως ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, με καρδιαγγειακά νοσήματα, με δρεπανοκυτταρική αναιμία, μεταμοσχευμένοι, καρκινοπαθείς, θαλασσαιμικοί, πάσχοντες με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, ηππατική νόσο, εγκυμονούσες στον 2ο ή τον 3ο μήνα, κ.α. Βασική προϋπόθεση είναι ο θεραπών ιατρός να υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα για τον ασθενή του και να υπάρχει PCR αναρτημένο στο μητρώο ασθενών Covid-19. Αφού εγκριθεί το αίτημα, άμεσα ενημερώνεται με SMS τόσο ο γιατρός όσο και ο ασθενής για το ραντεβού του στο Νοσοκομείο. Πλέον, στην 6η ΥΠΕ η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων γίνεται εκτός από τα δύο Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας» αναφέρει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being