Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποκλεισμένα χωριά στο Μεσολόγγι - Βουνό τα προβλήματα από τις πλημμύρες

Αποκλεισμένα χωριά στο Μεσολόγγι - Βουνό...

Μεσολόγγι, Ναύπακτος... σαρώθηκαν από τις πλημμύρες

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας στη χώρα μας το Σάββατο με ποτάμια να υπερχειλίζουν και τους θυελλώδεις ανέμους να προκαλούν αρκετά προβλήματα.

Δυτ. Ελλάδα: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες - To "φράγμα" που έσπασε το ύψος της βροχής στην Ήπειρο

Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένουν πολλές περιοχές της χώρας το τελευταίο 24ωρο, με τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο να αντιμετωπίζουν τα πιο σοβαρά προβλήματα. Ποτάμια έχουν υπερχειλίσει και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

H κακοκαιρία χτυπά Μεσολόγγι και Ναύπακτο- Απομακρύνθηκαν πάνω από 150 άτομα από τα σπίτια τους- ΦΩΤΟ

Στο Μεσολόγγι βρίσκονται αποκλεισμένα πέντε χωριά αφού το ποτάμι υπερχείλισε και «έφυγε» ο δρόμος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σταθμού αποκλεισμένες βρίσκονται 30 οικογένειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε 214 κλήσεις. Πιο συγκεκριμένα: 103 κλήσεις για κοπές δέντρων, 64 για αντλήσεις υδάτων και 47 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Δυτική Αχαΐα: «Τέτοιες πλημμύρες είχαμε να δούμε 35 χρόνια» - Αποκλεισμένες μοναχές στη Μαρίτσα

Ολόκληρες οικογένειες έχουν αποκλειστεί στο Μεσολόγγι

Ο Παναγιώτης Ρεγκλής, ένας από τους αποκλεισμένους στο Μεσολόγγι είπε στο Open πως βρίσκονται αποκλεισμένοι από χθες το πρωί. Όπως εξήγησε ο κ. Ρεγκλής ολόκληρες οικογένειες είναι αποκλεισμένες και δεν έχουν ψωμί ή γάλα για τα παιδιά τους. Εξήγησε ακόμα πως υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να κάνουν ινσουλίνη σε νοσοκομείο ωστόσο δεν μπορούν να το προσεγγίσουν. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε καλλιέργειες που καταστράφηκαν ενώ ζωντανά μένουν χωρίς τροφές γιατί ακριβώς δεν μπορούν να τα προσεγγίσουν.
Από τη δική του πλευρά ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, τόνισε πως είναι σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές και σημείωσε πως ήταν μεγάλη η ποσότητα του νερού που έπεσε.

Μια απέραντη θάλασσα η Δυτική Αχαΐα- Προβλήματα σε αντλιοστάσια- Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σφυροκοπήθηκε Ναύπακτος και Μεσολόγγι

Στις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα από την δυνατή βροχόπτωση. Στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνστασταντίνο Λύρο, η κατάσταση παραμένει οριακή καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος από ενδεχόμενη υπερχείλιση του ρέματος της Αγριλιάς.

Στη Ναύπακτο, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ απομακρύνθηκαν και 15 άτομα προληπτικά από τις οικίες τους.

 

Εγκλωβισμοί στη Βάλμη Ηλείας

Δύο άνδρες εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους στη Βάλμη Ηλείας το βράδυ του Σαββάτου (11/12). Οι δύο άνδρες κατευθύνονταν με το όχημά τους από το χωριό Πόρτες Αχαΐας προς τη Βάλμη, πέρασαν την γέφυρα και κόλλησαν σε σημείο που υπήρχε κατολίσθηση.
Η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους, αφού μέρος της γέφυρας κατέρρευσε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι άνδρες εγκλωβίστηκαν στο σημείο μη μπορώντας να φύγουν από πουθενά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις