Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες - To "φράγμα" που έσπασε το ύψος της βροχής στην Ήπειρο

Δυτ. Ελλάδα: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τ...

Ξεπέρασε τα 300 χιλιοστά η μέγιστη αθροιστική βροχόπτωση στη Ήπειρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που εχει δημιουργήσει προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα ο όγκος νερού που έπεσε σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας ήταν ιδιαίτερα υψηλά.

Καθώς οι βροχοπτώσεις από το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας συνεχίζονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το αθροιστικό ύψος βροχής στην Ήπειρο έσπασε το φράγμα των 300 χιλιοστών. Όπως προκύπτει από τον πίνακα που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 11/12, ο σταθμός στα Θεοδώριανα Άρτας κατέγραψε 301 χιλιοστά βροχής.

H κακοκαιρία χτυπά Μεσολόγγι και Ναύπακτο- Απομακρύνθηκαν πάνω από 150 άτομα από τα σπίτια τους- ΦΩΤΟ

 

Μια απέραντη θάλασσα η Δυτική Αχαΐα- Προβλήματα σε αντλιοστάσια- Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Παράλληλα, ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι επικράτησαν σε θαλάσσιες, νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές. Η ισχυρότερη ριπή ανέμου έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 11/12 σημειώθηκε στην Παξιμάδα Καρύστου και ήταν ίση με 132 χλμ/ώρα. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές.

 

 

Στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 που επεξεργάστηκαν  στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών φαίνονται οι νεφικοί σχηματισμοί του βαρομετρικού χαμηλού που προκαλεί την κακοκαιρία στην χώρα μας τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 11/12.

Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=2042

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ  από τα ξημερώματα της Κυριακής  τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν λίγο τα φαινόμενα και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Η Κυριακή αναμένεται βελτιωμένη σε σχέση με την ένταση που ειίχαν τα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο. Απο εβδομάδα μάλιστα στη χώρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. 

O μετεωρολόγος του MEGA Γιάννης Καλλιάνος εξήγησε πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες το κύμα κακοκαιρίας που έχει «χτυπήσει» τη χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις