Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

12 Δεκεμβρίου – Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας ανθρωπίνων δικαιωμάτων

12 Δεκεμβρίου – Εορτασμός της Παγκόσμιας...

Του Ηλείου στην καταγωγή, πολιτικού Φώτη Ν. Αλεξόπουλου

Μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου  η παγκόσμια κοινή γνώμη βοήθησε ώστε  τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των πληθυσμών από τους Ναζί , να μην ξανασυμβούν ποτέ ξανά στην Ανθρωπότητα.

Η Κοινή γνώμη των ανεπτυγμένων χωρών, ήταν αυτή που  υποχρέωσε όλα τα κράτη μέλη του Νεοσύστατου ΟΗΕ να  προχωρήσουν σε σύσταση και ανακήρυξη  της παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Από τότε, η  Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα που η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υιοθετήθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 1948.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν κατέστη εφικτό από τον ΟΗΕ να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της καταπάτησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Σήμερα σε πολλές χώρες, καταπατούνται ασυστόλως και ανελλιπώς τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

Δυστυχώς πλέον, η Παγκοσμιοποίηση έρχεται και καταγράφεται,  ως το φαινόμενο της  καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις ανεπτυγμένες χώρες που παραδοσιακά κατείχαν υψηλή θέση στην προστασία και τον σεβασμό στους θεσμούς και στους  πολίτες.

Η Εορτή της παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 2021 γιορτάζεται σε ένα ζοφερό περιβάλλον εν μέσω πανδημίας covid 19, με δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και τιμής.

Οφείλει ολόκληρος  ο ανεπτυγμένος κόσμος να πολεμήσει κάθε πρόταση υποχρεωτικότητας που βλάπτει στο σύνολο  τις ελευθερίες του Ατόμου ως οντότητα και τους πληθυσμούς να τους συμπεριφέρεται  ως υποψήφια στατιστικά πειραματόζωα.

Οφείλουν τα πολιτικά ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ να προστατέψουν την ΙΔΕΑ και την σημασία του πολιτικού λόγου  τον ρόλο  των εθνικών κοινοβουλίων και να προχωρήσουν άμεσα στον εκσυγχρονισμό και την θωράκιση της  Δημοκρατίας ως πολίτευμα.

Φαινόμενα απολυταρχισμού θα πρέπει άμεσα να καταδικάζονται και να απομονώνονται οι  "φεουδάρχες" και οι λάτρεις των "μαύρων εποχών" και του μεσαίωνα από τα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ   διακυβέρνησης των συγχρόνων κρατών.

Δηλαδή με λίγα λόγια, επιβάλλεται η  απομόνωση όλων των ασκούντων στην  διοίκηση που ερμηνεύουν  την σύγχρονη διοίκηση των πληθυσμών πιστεύοντας  στα  ΔΟΓΜΑΤΑ : Εγώ είμαι ο Νόμος, Η εγώ η το χάος, Μια απόφαση, μια εντολή, με ένα  Κλικ, κ.ο.κ.

Τέλος, χρειάζεται επαγρύπνηση από  τις σύγχρονες  κοινωνίες  που θα πρέπει να  αναγνωρίσουν ότι τίποτα δεν έχει κερδηθεί ακόμα, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υφίσταται νομικά προστατευόμενα ως  πλήρη στο σύνολο τους  και ότι χρειάζεται ακόμα πολύς δρόμος με αγώνες και θυσίες για την επίτευξη ενός αποτελέσματος που πραγματικά θα σέβεται κάθε ανθρώπινη οντότητα  σε αυτόν τον πλανήτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις