Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετάλλαξη "Όμικρον": "Είναι πολύ μεταδοτική αλλά με τα ίδια συμπτώματα"- ΒΙΝΤΕΟ

Μετάλλαξη "Όμικρον": "Είν...

Για τη μετάλλαξη από τη Μποτσουάνα, ή μετάλλαξη «Όμικρον» όπως ονομάστηκε νωρίτερα από τον ΠΟΥ, μίλησε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος

Για τη μετάλλαξη από τη Μποτσουάνα, ή μετάλλαξη «Όμικρον» όπως ονομάστηκε νωρίτερα από τον ΠΟΥ, μίλησε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος… Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, υπάρχουν 50 μεταλλάξεις σε αυτήν την νέα παραλλαγή, εκ των οποίων οι 32 είναι στην πρωτεΐνη ακίδα του κορωνοιού και αυτές είναι που ενδιαφέρουν γιατί τα εμβόλια εκπαιδεύουν τον οργανισμό μας για να αντιλαμβάνονται την πρωτεΐνη ακίδα του ιού.

Το ανησυχητικό σημείο σε αυτό το δεδομένο είναι, όπως είπε, πως οι 32 αυτές είναι διπλάσιες σχέση με την παραλλαγή Δέλτα που είχε 16.

Ο κ. Μόσιαλος ανέφερε πως το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι έχει γίνει αλλαγή της θέσης 681 κορωνοϊού, η οποία παρατηρήθηκε και στην Άλφα παραλλαγή και στην Δέλτα και πως αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η νέα αυτή παραλλαγή της Μποτσουάνα είναι πολύ μεταδοτική.

Ωστόσο, τόνισε πως οι νοτιοαφρικανικές αρχές ταυτοποιούν σωστά κάθε κρούσμα με την νέα παραλλαγή, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά και την έκβαση στα νοσοκομεία και αυτό δίνει την δυνατότητα να γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ότι τα συμπτώματα δεν είναι διαφορετικά, βαρύτερα σε σχέση με την Δέλτα που είναι καλό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις