Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μεταξύ 5 νέων καλλιτεχνών η επιλογή της ΕΡΤ για τη Eurovision στο Τορίνο - Ανάμεσα τους και ο Ηλίας Κόζας

Μεταξύ 5 νέων καλλιτεχνών η επιλογή της ...

Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν ιδιαίτερα επάνω στον 25χρονο γιο του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλειμπέρτη, Good Job Nicky

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, η ΕΡΤ ανακοίνωσε τους πέντε υποψήφιους, ένας εκ των οποίων θα πάρει το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2022 στο Τορίνο της γειτονικής Ιταλίας.

Πολλοί σχολίασαν θετικά το γεγονός πως πρόκειται για νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες με συγκεκριμένη άποψη για τη μουσική, ωστόσο δεν έλειψαν και τα σχόλια ότι πλην του Ηλία Κόζα που μαζί με τον αείμνηστο ρεμπέτη Αγάθωνα μας είχαν εκπροσωπήσει στη Γιουροβίζιον του 2013 παίρνοντας μάλιστα την 6η θέση, οι υπόλοιποι δεν είναι ευρέως γνωστοί.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την κρατική τηλεόραση, «η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, αφού άκουσε τα 40 υποψήφια τραγούδια που κατατέθηκαν ως προτάσεις για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τορίνο, επέλεξε τα πέντε που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί, με αλφαβητική σειρά, είναι οι: Amanda Georgiadi (Amanda Tenfjord), Good Job Nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas, Lou is.

Από την επόμενη εβδομάδα, τα μέλη της επιτροπής θα προγραμματίσουν διαδοχικές συναντήσεις με τους καλλιτέχνες και την ομάδα τους, προκειμένου να παρουσιάσουν αναλυτικότερα τις προτάσεις τους. Η τελική επιλογή θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες από επιτροπή της ΕΡΤ».

Η αλήθεια είναι πως τα πιο πολλά φώτα της δημοσιότητας αφότου ανακοινώθηκαν τα ονόματα, έχουν πέσει στον 25χρονο νεαρό καλλιτέχνη Good Job Nicky που δεν είναι άλλος από τον Νικόλα Βαρθακούρη, τον ο μικρότερο γιο του μεγάλου ερμηνευτή και αποκαλούμενου τραγουδιστή του έρωτα, Γιάννη Πάριου και της ηθοποιού Σοφίας Αλιμπέρτη. Ο νεαρός τραγουδιστής που έχει απήχηση στη νεολαία, διαθέτει ένα ξεχωριστό παρουσιαστικό, με μαλλιά βαμμένα μπλε και γενικά το στιλ και η ιδιαίτερη αισθητική του, τον θέτουν κατά κάποιο τρόπο φαβορί. Πρωτεύον πάντα στοιχείο είναι το τραγούδι και εκεί να φανεί ποιος θα επικρατήσει από τους πέντε υποψηφίους. Λέγεται επίσης πως η ΕΡΤ ενδεχομένως μετά από χρόνια να οργανώσει έναν ελληνικό τελικό όπου και θα παρουσιαστούν τα υποψήφια τραγούδια.

Το δισκογραφικό του ντεμπούτο του Good Job Nicky  έγινε με το «January 8th», το οποίο και ανέβηκε στην κορυφή των εγχώριων charts.

Η Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord, όπως είναι γνωστή καλλιτεχνικά, δραστηριοποιείται στη Νορβηγία. Ο πατέρας της είναι Έλληνας και η μητέρα της Νορβηγίδα. Έχει γεννηθεί στη χώρα μας, αλλά σε ηλικία 3 ετών έφυγε για τη Νορβηγία. Έχει χαρακτηριστεί ως «μαζικά ταλαντούχα» από τον Τύπο, ενώ η μουσική της, την οποία συνήθως υπογράφει η ίδια, ξεχωρίζει για την ποιότητά της. Ένα μάλιστα από τα τραγούδια της, το «Troubled Water» ακούγεται στην σειρά «Spinning Out» του Netflix.

Η Joanna Drigo είναι μια από τις πιο υποσχόμενες νέες ερμηνεύτριες και τραγουδοποιούς στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της στη μουσική με την κυκλοφορία του άλμπουμ «Κάποιες ώρες γεννιούνται τα όνειρα». Έχει συμμετάσχει σε ζωντανές εμφανίσεις του Φίλιππου Πλιάτσικα, του θρυλικού συγκροτήματος των Πυξ Λαξ.

Η συνεργασία της Joanna Drigo με τον Φίλιππο Πλιάτσικα οδήγησε στην ηχογράφηση του πρώτου της άλμπουμ, με τα τραγούδια «Βίκυ» και «Αλλεργία στις δεσμεύσεις» να ακούγονται περισσότερο και να ξεχωρίζουν.

Το δεύτερο της άλμπουμ έχει τίτλο «Ζυγός στην καρδιά» ενώ ακολούθησαν και άλλα singles.

Ο Ηλίας Κόζας - Ilias Kozas θα λέγαμε πως επιστρέφει στη Eurovision. Με το συγκρότημα του, «Koza Mostra», αλλά και τον Θεσσαλονικιό ρεμπέτη Αγάθωνα Ιακωβίδη εκπροσώπησαν την Ελλάδα το 2013 στη Σουηδία, με το πρωτότυπο, ξεσηκωτικό κομμάτι  «Alcohol is free», σκαρφαλώνοντας στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης και στην τέταρτη θέση στο televoting, και φέτος διεκδικεί μια εκ νέου συμμετοχή του στη σκηνή της Eurovision.

Τέλος η Lou is (Λουΐζα Σοφιανοπούλου) έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα. Παίζει πιάνο, έχει πτυχίο αρμονίας, σπούδασε φωνητική με την Karen Solomon, τη Νένη Ζάππα και με τον Robert Bicknell στο Λονδίνο ενώ τα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα ορθοφωνίας και τραγουδιού.

Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της ανεξάρτητο άλμπουμ με τίτλο «Dragons» σε στίχους και μουσική δική της. Ως μέλος της ομάδας Heroes- A tribute to David Bowie, την ίδια χρονιά διοργάνωσε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ συναυλία για την υποστήριξη των προσφύγων ενώ στις αρχές του 2017 παρουσίασε μουσική παράσταση δικής της έμπνευσης στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσια αφιερώματος στην ιδιαιτερότητα της Ανθρώπινης φωνής. Είναι επίσης είναι μια από τις τρεις τραγουδίστριες του ιδιαίτερα επιτυχημένου tribute στον Leonard Cohen.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight