Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το Τορίνο επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει τη Γιουροβίζιον το Μάιο του 2022

Το Τορίνο επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει ...

Είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα συνολικά 17 πόλεις της Ιταλίας

Τι κι αν απέχουμε χρονικά αρκετούς μήνες, αποφασίστηκε που θα λάβει χώρα η προσεχής Γιουροβίζιον. Το Τορίνο θα είναι η πόλη της Ιταλίας που θα φιλοξενήσει τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η πρωτεύουσα του Πεδεμόντιου και της ομώνυμης επαρχίας είναι τελικά αυτή που επιλέχθηκε από το κρατικό Ιταλικό κανάλι της RAI και την EBU για να αναλάβει τη διοργάνωση της Eurovision 2022, όπως ανέφεραν τα Ιταλικά τοπικά μέσα και επιβεβαιώθηκε από την EBU.

Όπως έγραψε και το σάιτ του ogaegreece.com, στις 10, 12 και 14 Μαΐου του 2022 (αυτές είναι οι ημερομηνίες), η καρδιά των απανταχού φίλων του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision θα χτυπά δυνατά από το Τορίνο καθώς τότε θα διεξαχθεί ο 66ος διαγωνισμός.

Μετά τη νίκη των πολυσυζητημένων Måneskin με το “Zitti e buoni” που άφησαν στη 2η θέση την δυναμική μπαλάντα «Voila» της Γαλλίας που είχε ερμηνεύσει η Barbara Pravi, το ενδιαφέρον για την ανάληψη της διοργάνωσης από τις ιταλικές πόλεις ήταν τεράστιο. Άλλωστε, είναι η 3η φορά μετά το 1965 (Νάπολη) και το 1991 (Ρώμη) που η Ιταλία θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό της Eurovision.

Το 1991 στη Ρώμη την Ελλάδα είχε εκπροσωπήσει η Σοφία Βόσσου με την ‘Άνοιξη» του Ανδρέα Μικρούτσικου.

Συνολικά δεκαεφτά (17) πόλεις κατέθεσαν την πρόταση τους και από την πρώτη στιγμή το Τορίνο ήταν μεταξύ εκείνων που ξεχώρισαν. Ο φάκελος που κατέθεσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης κάλυψε στο απόλυτο τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσε η EBU.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Eurovision Martin Österdahl εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επιλογή του Τορίνο ως διοργανώτρια πόλη.

Το Τορίνο είναι η τέλεια πόλη για να φιλοξενήσει τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, είπε.

Όπως είδαμε κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2006, το PalaOlimpico καλύπτει όλες τις απαιτήσεις που απαιτούνται για τη διοργάνωση ενός παγκόσμιου γεγονότος αυτής της κλίμακας και μας έχει εντυπωσιάσει πολύ ο ενθουσιασμός και η δέσμευση από την πόλη του Τορίνο να υποδεχτεί χιλιάδες θαυμαστές τον επόμενο Μάιο.

Αυτός θα είναι ο πρώτος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία μετά από 30 χρόνια και, μαζί με τη Rai, είμαστε αποφασισμένοι να τον κάνουμε ξεχωριστό, πρόσθεσε.

Ο διευθυντής της RAI, Carlo Fuortes, δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για αυτή την εξέλιξη.

Είμαστε χαρούμενοι που το Τορίνο θα φιλοξενήσει τον επόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, του διεθνούς φεστιβάλ που έχει αγαπηθεί από ένα τεράστιο κοινό σε κάθε χώρα.

Χάρη στην όμορφη νίκη των Måneskin, ο Διαγωνισμός επιστρέφει στην Ιταλία μετά από 31 χρόνια, σε μια πόλη που έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να φιλοξενήσει μια τέτοια διάσημη εκδήλωση. Η επιλογή που έκανε η Rai, μαζί με την EBU, δεν ήταν εύκολη δεδομένου του πολύ υψηλού επιπέδου των προτάσεων των ανταγωνιστικών πόλεων, τις οποίες ευχαριστώ για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους.

Από σήμερα ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για τη RAI και την πόλη του Τορίνο που θα μας οδηγήσει στον Μάιο του 2022. Μια μεγάλη πρόκληση για τη RAI και για τη χώρα μας.

Το στάδιο που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό της Eurovision του 2022 είναι το Pala Alpitour. Ο πολυθεματικός κλειστός χώρος χωρητικότητας περίπου 16.000 θέσεων κατασκευάστηκε το 2005. Όλα αυτά τα έτη έχει φιλοξενήσει συναυλίες πολλών γνωστών καλλιτεχνών (Bob Dylan, Madonna, Rihanna, U2, Shakira, Il Volo, κ.α.), ενώ το 2006 αποτέλεσε την έδρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 2021 έως και το 2025 θα είναι ο χώρος στον οποίο θα διεξάγονται κάθε χρόνο οι τελικοί των ATP.

Το Τορίνο βρίσκεται στους πρόποδες των Άλπεων. Φημίζεται για τις γκαλερί και τα μουσεία, τα πάρκα και τις πλατείες, τα παλάτια και τα κάστρα, καθώς και τα υπέροχα κτίρια, χαρακτηριστικά δείγματα της αρχιτεκτονικής της Αναγέννησης, του Μπαρόκ, του Ροκοκό, της Νεοκλασικής περιόδου και της Αρτ Νουβό.

Εκτός από την ιστορική σημασία της πόλης, μεγάλη είναι και η συνεισφορά της στη σύγχρονη βιομηχανία, καθώς αποτελεί την έδρα της Fabbrica Italiana Automobili Torino (Fiat).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight