Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Τρεις απίστευτοι συνδυασμοί για πιο νόστιμα όσπρια

Τρεις απίστευτοι συνδυασμοί για πιο νόστ...

Αξίζει να το δοκιμάσετε

Η μεσογειακή διατροφή υπαγορεύει να τρώμε όσπρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και οι χορτοφάγοι περισσότερες. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι ίδιες συνταγές κάθε εβδομάδα καταλήγουν βαρετές. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Σε αυτές τις περιπτώσεις μία είναι η λύση και βρίσκεται στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά -η γιαγιά έλεγε το «εικονοστάσι» της κουζίνας. Ανοίξαμε λοιπόν το μαγικό ντουλάπι και βρήκαμε τρία συνηθισμένα μπαχαρικά. Αρκεί να προσθέσουμε μία και μόνη κουταλιά από τις αρωματικές σκόνες στη συνηθισμένη μας συνταγή για να μεταμορφώσουμε τα καθημερινά όσπρια.

 Κουρκουμάς στα φασόλια

Το «ιερό μπαχαρικό της Ινδίας» είναι πολύ διαδεδομένο και στη χώρα μας και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται πολύ σε διάφορες παρασκευές, ακόμη και σε τσάι, κυρίως για την πικάντικη γεύση του και τις φαρμακευτικές αρετές του. Αν μάλιστα συνδυαστεί με το πιπέρι μπορεί να κάνει θαύματα.

Ο κουρκουμάς έχει μια ελαφρώς πικάντικη γεύση, κι αφήνει τη λεμονάτη αίσθηση του τζίντζερ που ταιριάζει πολύ στην κλασική φασολάδα. Ρίξτε ένα κουτ. γλυκού κουρκουμά στα φασόλια την ώρα που σιγοβράζουν και εκτός από το χρώμα θα δείτε να αλλάζει και η γεύση. Η φασολάδα θα αποκτήσει διαφορετικά, πιο βαθιά αρώματα και μια γεύση πιο ζεστή, πιο γήινη. Χρειάζεται μόνο προσοχή στην ποσότητα, επειδή ο κουρκουμάς σε μεγάλες ποσότητες πικρίζει.

Κάρι στις φακές

Το κάρι το βρίσκουμε συνήθως σε σκόνη ή αρωματική πάστα σε διάφορους συνδυασμούς καυτερότητας. Μπορεί να είναι πιο πικάντικο, ήπιο ή γλυκό ανάλογα με την ποσότητα των μπαχαρικών που το συνθέτουν. Ένα συνηθισμένο μείγμα κάρι πάντως περιλαβάνει οπωσδήποτε κουρκουμά, κόλιανδρο, κύμινο, μαύρο πιπέρι, σπόρους μουστάρδας, τζίντζερ, γαρίφαλο, κασία, κάρδαμο και κόκκινο τσίλι. Είναι πάντοτε ιδιαίτερα αρωματικό και δίνει γεύση σε οποιαδήποτε παρασκευή, ακόμη και στα γλυκά.

Το ελαφρώς πικάντικο κάρι ταιριάζει πολύ ωραία με τις δικές μας κλασικές φακές με το σκόρδο, το ξίδι και τη δάφνη. Δοκιμάστε την επόμενη φορά να ρίξετε ένα κουτ. του γλυκού υπέροχο αρωματικό κάρι στις φακές και όλοι θα ρωτάνε τι κάνετε και οι φακές είναι τόσο νόστιμες.

Μουστάρδα στα ρεβίθια

Η μουστάρδα είναι ένα «κλειδί» στην κουζίνα που δίνει γεύση και άρωμα σε αναρίθμητες παρασκευές και χρησιμοποιείται με πάρα πολλούς τρόπους. Μία και μόνο κουταλιά πικάντικης μουστάρδας μπορεί να δώσει γεύση σε όλα τα ψητά κρέατα, σε πατάτες και ψητά λαχανικά, ενώ οι περισσότερες βινεγκρέτ χρωστούν πολλά στις μουστάρδες κάθε είδους.

Μια κουταλιά δυνατής μουστάρδας μεταμορφώνει ακόμη και το πιο βαρετό πιάτο και του χαρίζει λίγη από τη λάμψη της πικάντικης προσωπικότητάς της. Δοκιμάστε να προσθέσετε μια κουταλιά καυτερής μουστάρδας στα ρεβίθια που σιγοβράζουν στην κατσαρόλα ή σιγοψήνονται στον φούρνο και θα ζήσετε μια νέα γευστική εμπειρία. Το διακριτικό κάψιμο της μουστάρδας δίνει μια πολύ πιο μεστή γεύση στα ρεβίθια.

Φιλική συμβουλή

Μη διστάζετε να ανοίγετε το ντουλάπι με τα μπαχαρικά και να δοκιμάζετε διαφορετικά μπαχαρικά και νέους συνδυασμούς. Αυτή είναι η μαγεία των μπαχαρικών, να δίνουν ξεχωριστές γεύσεις και νέα αρώματα. Τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν!

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life