Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο "βαθύ κόκκινο" η Αχαΐα και 16 ακόμα περιοχές- "Κοκκινίζει" ταχύτατα ο επιδημιολογικός χάρτης

Στο "βαθύ κόκκινο" η Αχαΐα και...

Διπλασιάστηκε το ποσοστό θετικότητας – Σε επίπεδο συναγερμού το ΕΣΥ

Στο «βαθύ κόκκινο» ξαναμπαίνει η Αχαΐα σύμφωνα με τον ανανεωμένο υγειονομικό χάρτη της χώρας. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού με 6.808 μολύνσεις, ενώ η Αχαΐα εξακολουθεί να παρουσιάζει ανησυχητικούς αριθμούς με τα κρούσματα να έχουν παγιωθεί πάνω από τα 200, ενώ σήμερα έφτασαν τα 220.

Ο υγειονομικός χάρτης της χώρας είναι αποκαλυπτικός σχετικά με την ευρεύτατη διασπορά στη χώρα, με το «βαθύ κόκκινο» να επιστρέφει σε πολλές περιοχές. Από τις 50 περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα οι 27 βρίσκονται στο «κόκκινο» και από αυτές οι 17 είναι οι πιο επιβαρυμένες και βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο».

 

Πού υπάρχει έξαρση της πανδημίας

Στο «βαθύ κόκκινο» είναι το Άγιο Όρος, η Λάρισα, η Μαγνησία, το Κιλκίς, η Ημαθία, ο Έβρος, η Πιερία, η Πέλλα, η Ξάνθη, η Δράμα, η Αρκαδία, η Θεσσαλονίκη, η Μεσσηνία, οι Σέρρες, τα Τρίκαλα, η Αχαΐα, η Καβάλα.

Στο «κόκκινο» μπήκαν Δυτική Αττική, Φθιώτιδα, Κοζάνη και Ροδόπη, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών. Στο «κόκκινο» επίπεδο, αλλά παρόλα αυτά σε λίγο καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση, βρίσκονται: τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, η Ροδόπη, η Χαλκιδική, η Καστοριά, η Καρδίτσα, η Κοζάνη, η Φθιώτιδα και η Δυτική Αττική.

Αυτή την εβδομάδα δεν υπάρχει καμία «πράσινη» περιοχή στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ στο 3ο επίπεδο «πορτοκαλί» επιδημιολογικού κινδύνου, βρίσκονται 16 περιοχές, οι εξής: Ο Δυτικός Τομέας Αθηνών, η Ανατολική Αττική, ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, η Κορινθία, η Φωκίδα, η Αιτωλοακαρνανία, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Φλώρινα, η Αργολίδα, η Λακωνία, η Βοιωτία, η Ευρυτανία, η Εύβοια και η Ηλεία.

Στο «κίτρινο» δεύτερο επίπεδο των περιοχών που δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία, περιλαμβάνονται μόλις 7 περιοχές: Ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα, ο Νότιος Τομέας Αθηνών, το Λασίθι, τα Χανιά και η Άρτα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες αυτές οι περιοχές έχουν ποσοστό εμβολιασμού άνω του 55% και οι περισσότερες μεταξύ 60% και 70%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις