Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Τα κοσμηματοπωλεία έπαθαν The Crown: Τεράστιο trend στις βιτρίνες κλασικές ροζέτες και μονόπετρα

Τα κοσμηματοπωλεία έπαθαν The Crown: Τερ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η επιρροή του διάσημου «Middleton ring» και το μεγάλο ενδιαφέρον για τα royal events επανέφεραν στη μόδα δαχτυλίδια με ιστορία

Μια βόλτα στα καταστήματα κοσμημάτων σε Πάτρα, Αθήνα αλλά και σε όλον τον κόσμο θα σας πείσει πως τα «παλιά» vintage δαχτυλίδια της γιαγιάς, της μαμάς αλλά και το δικό σας ενδεχομένως δαχτυλίδι αρραβώνων αποτελεί super jewelry trend. Tα πλέον παραδοσιακά σχέδια της ροζέτας και του μονόπετρου ανταγωνίζονται σθεναρά τα αγαπημένα «σειρέ» και το μοντέρνο design. Oπως σχολιάζουν οι ειδικοί η επιδραστικότητα των αρραβώνων και γάμων των βασιλικών οικογενειών αλλά και οι τηλεοπτικές σειρές εποχής που γνωρίζουν τεράστια απήχηση τελευταία συντέλεσαν σε μια μεγάλη «στροφή» στα πατροπαράδοτα, ρομαντικά σχήματα. Και δεν μιλάμε απλά για μπριγιάν στο κέντρο, αλλά κυρίως για χρωματιστά πετράδια όπως ζαφείρια σε διάφορους τόνους, σμαράγδια και ρουμπίνια. Πολλά λοιπόν τα αφιερώματα στο διεθνή Τύπο για τις γαλαζοαίματες που φόρεσαν τις ωραιότερες εκδοχές που έγραψαν ιστορία.

Πρωτοπόροι μέλλοντες γαμπροί στο είδος θεωρούνται ο λόρδος Σνόουντον και ο πρίγκιπας Κάρολος που καθιέρωσαν ειδικά το σχεδιασμό της ροζέτας. Ετσι λέγεται το αριστοκρατικό δαχτυλίδι που παραπέμπει σε λουλούδι. Ο πρώτος, πάντα stylish και ο ίδιος, χάρισε στην πριγκίπισσα Μαργαρίτα ένα εκθαμβωτικό ρουμπίνι με έμπνευση το μεσαίο της όνομα «Rose» ενώ ο Κάρολος δώρισε στην Νταιάνα το περίφημο μπλε ζαφείρι που μετά κατέληξε στο χέρι της Κέιτ Μίντλετον.

Τις τελευταίες σαιζόν οι μεγαλύτεροι οίκοι κοσμημάτων με πρότυπο το Middleton ring αλλά και η ευρύτερη αγορά υποδεικνύει να αγοράσουμε αντίστοιχα κομμάτια: στρογγυλά, ορθογώνια, οβάλ, αχλαδόσχημα μεγάλα πετράδια στη μέση με διαμαντένια γαρνιρίσματα γύρω τους. Το δέσιμο ποικίλει από μίνιμαλ, μέχρι κλασικό ή ρετρό. Μαζί με τα δαχτυλίδια βλέπουμε και πολλά μενταγιόν και σκουλαρίκια στο ίδιο πνεύμα.

Cartier

Cartier

Cartier

Cartier

Tiffany

Tiffany

Graf

Graf

Van Cleef

Van Cleef

Chopard

Chopard

ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ…

 Εχουμε και λέμε! Το πολυφωτογραφημένο μπλε ζαφείρι των 12 καρατίων της Νταιάνα περιτριγυριζόταν από 14 μπριγιάν και ήταν δεμένο με χρυσό. Το κόστος του υπολογίζεται σε 390.000 λίρες αν και λόγω του μύθου της αδικοχαμένης πριγκίπισσας,  πλέον η αξία του είναι ανεκτίμητη. Ο γιος της Ουίλιαμ το προσέφερε στην Κέιτ για να τιμήσει τη μνήμη της και εκείνη το έκανε μόδα αυτόματα.

Ο Κάρολος προσέφερε μετέπειτα στην Καμίλα μια art deco βερσιόν, μέσα από τα σεντούκια της Queen Mother, ένα δαχτυλίδι πιο δωρικό και τετραγωνισμένο με κόστος 100.000 λιρών.

 Ο Χάρι έφτιαξε ο ίδιος το δαχτυλίδι για τη Μέγκαν. Συνδύασε ένα πελώριο διαμάντι της εξωτικής Μποτσουάνα με μικρότερα διαμάντια της μητέρας του στη λογική του μονόπετρου. Η Μέγκαν μετά το ανανέωσε με κάποια μπριγιάν πάνω στη βέρα του. Ο ιταλός  Edoardo Mapelli Mozzi σύζυγος της πριγκίπισσας Βεατρίκης της χάρισε ένα από τα μονόπετρα που κυριαρχούν σήμερα στα κοσμηματοπωλεία αλλά η αδελφή της Ευγενία διάλεξε ένα από τα πολύ αγαπημένα μας δαχτυλίδια με πετράδι 3,5 καρατίων σε ροζ τόνο και τιμή άνω των 70.000 λιρών. Είναι το σχέδιο που μοιάζει περισσότερο σε λουλούδι και θυμίζει το κόκκινο δαχτυλίδι της μητέρας της Σάρα Φέργκιουσον. 

 

Καμίλα

Καμίλα

Μέγκαν

Μέγκαν

Ευγενία

Ευγενία

 Υπήρξαν όμως και πολυσυζητημένα δαχτυλίδια αρραβώνων εκτός Μπάκινχαμ, δηλαδή στο Μονακό. Το Cartier δαχτυλίδι που ‘έδωσε ο Ρενιέ στην Γκρέις Κέλι είχε emerald cut διαμάντι 10,5 καρατίων, μάλιστα όπως διαβάσαμε σήμερα ένα τέτοιο θα κόστιζε πάνω από 550.000 δολάρια. Ο Αλβέρτος επέλεξε για την πριγκίπισσα Σαρλήν κάτι κομψό και εκπλεπτυσμένο: Πέτρα σε σχήμα αχλαδιού πλαισιωμένη από μπριγιάν, ένα κομμάτι που κοστολογείται σε 60.000 δολάρια περίπου.

 

Γκρέις Κέλι

Γκρέις Κέλι

Σαρλήν

Σαρλήν

Λόγω του δυναμισμού της τάσης, τέτοια σχέδια σήμερα κυκλοφορούν και επίχρυσα ή ασημένια αλλά και faux, μην θεωρήσετε πως σας παροτρύνουμε οπωσδήποτε για μεγάλα έξοδα…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View