Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δώσανε τα χέρια στα δικαστήρια μετά τη δίκη για μαχαίρωμα

Πάτρα: Δώσανε τα χέρια στα δικαστήρια με...

Η ασυνήθιστη και συγκινητική κίνηση θύτη και θύματος

Μια ασυνήθιστη σκηνή μεταξύ αντιδίκων διαδραματίστηκε στα Δικαστήρια της Πάτρας η  οποία ήταν ενδεικτική της έννοιας της συγχώρεσης.  Στο Μικτό  Ορκωτό Εφετείο Πατρών εκδικαζόταν υπόθεση αιματηρής επίθεσης και το θύμα συγχωρέσε τον άνθρωπο που τον είχε μαχαιρώσει πριν από χρόνια. Η κίνηση να δώσουν τα χέρια προκάλεσε συγκίνηση στο ακροατήριο.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στην Ηλεία το 2014 όπου το θύμα, εξαιτίας προσωπικών διαφορών, φέρεται να εισέβαλε στο σπίτι του κατηγορούμενου . Ακολούθησε συμπλοκή, ο κατηγορούμενος πήρε ένα μαχαίρι και μαχαίρωσε τον άνδρα.

Συνελήφθη και πρωτόδικα καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου σε κάθειρξη 5 ετών και 6 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Χθες, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών και μετά από την άσκηση έφεσης, η κατηγορία μετατράπηκε σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν φυλάκιση 4 ετών, η οποία και μετατράπηκε σε χρηματική.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε κατάσταση αυτοάμυνας και δήλωσε μετανιωμένος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις