Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μίκης Θεοδωράκης: Οι πέντε διαθήκες, το άγνωστο περιεχόμενό τους και το τεστ DNA που ζητά ο Νίκος Κουρής

Μίκης Θεοδωράκης: Οι πέντε διαθήκες, το ...

Τι λέει σχετικά με το εξώδικο που έστειλε στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη o άνθρωπος που δηλώνει γιος του συνθέτη εκτός γάμου

Ουδείς από την οικογένεια και το στενό περιβάλλον του Μίκη Θεοδωράκη γνωρίζει το περιεχόμενο της διαθήκης του.  Γιατί μπορεί το άνοιγμά της να έγινε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας το μεσημέρι της Δευτέρας, ωστόσο τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτήν δεν έχουν ειδοποιηθεί και αναμένουν να λάβουν αντίγραφο με το περιεχόμενό της, όταν θα καθαρογραφεί, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Σημαντική λεπτομέρεια, παράλληλα, αποτελεί το γεγονός ότι, όπως επιβεβαιώνει το περιβάλλον του, ο συνθέτης είχε συντάξει πέντε διαθήκες σε βάθος χρόνου με την τελευταία να παραδίδεται, σύμφωνα με πληροφορίες λίγους μήνες πριν τον θάνατό του.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει απαραίτητα πως η μία διαθήκη αναιρεί το περιεχόμενο της άλλης. Μπορεί κάλλιστα στις νεώτερες χρονικά να τακτοποιούνται κάποια ζητήματα που δεν είχαν συμπεριληφθεί στις προηγούμενες. Σε περίπτωση ωστόσο που υπάρχει κοινή αναφορά στο ίδιο περιουσιακό στοιχείο ή κληρονομική αρμοδιότητα, θα υπερισχύσει η επιθυμία που έχει εκφράσει γραπτώς ο εκλιπών στην πιο πρόσφατη διαθήκη που συνέταξε και παρέδωσε σε συμβολαιογράφο μέσα σε κλειστό φάκελο, όπως ορίζει ο νόμος. Από τα παραπάνω προκύπτει πως οι αρμόδιοι λειτουργοί έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν κατά την διάρκεια του ελέγχου των διαθηκών, πέρα από την τυπική αναγνώρισή της ως γνήσιας και κυρίας.

Στο μεταξύ ο Νίκος Κουρής, ο οποίος δηλώνει επί σειρά ετών και εν γνώση του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, γιος του εκτός γάμου, έχει ήδη αποστείλει εξώδικο στην κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη, με το οποίο την καλεί να πραγματοποιήσουν τεστ DNA, στις 25 Οκτωβρίου, σε εργαστήριο δικανικής γενετικής της Γλυφάδας προκειμένου να αποδειχτεί τελικά εάν συνδέεται με συγγένεια Α' βαθμού με τον συνθέτη.

Μιλώντας στο protothema.gr o Νίκος Κουρής εξήγησε πως το εξώδικο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το άνοιγμα της διαθήκης. «Έστειλα το εξώδικο στην Μαργαρίτα Θεοδωράκη την προηγούμενη Παρασκευή χωρίς να γνωρίζω το παραμικρό για το περιεχόμενο της διαθήκης για το οποίο θα ενημερωθώ κι εγώ στο τέλος της εβδομάδας όταν είναι έτοιμα τα αντίγραφά της» δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας με νόημα: «Από την αρχή όλης αυτής της ιστορίας, η οποία ξεκίνησε μετά την επίθεση που δέχτηκα από μέλη της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη, ζήτησα να γίνει ένα τεστ DNA, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Ο ίδιος αποκαλύπτει επίσης πως μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση από την Μαργαρίτα Θεοδωράκη σχετικά με το αν θα παραστεί τελικά στο προκαθορισμένο από το εξώδικο ραντεβού τους για την διεξαγωγή του τεστ. Προφανώς η αποκάλυψη του περιεχομένου της διαθήκης θα επηρεάσει τις εξελίξεις και σε αυτό το επίπεδο.

Πηγή:protothema

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις