Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αποφυλακίζεται κρατούμενος για φόνο- Πέρασε στο πανεπιστήμιο και παίρνει τον δρόμο της ελευθερίας

Πάτρα: Αποφυλακίζεται  κρατούμενος για φ...

Ο άνδρας από την Αλβανία αποφυλακίζεται μετά από εννέα χρόνια

Το δρόμο της ελευθερίας παίρνει ένας 57χρονος. Ο άνδρας από την Αλβανία αποφυλακίζεται μετά από εννέα χρόνια ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια και δέκα χρόνια κάθειρξη, μαζί με έναν ομοεθνή του, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας στη χθεσινή του συνεδρίαση έκανε δεκτό το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς του στη φυλακή, με αποτέλεσμα τη μείωση της ποινής σε 17 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση. Δεδομένου ότι έχει ήδη εκτίσει τα 3/5, θα αποφυλακιστεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο 37χρονος συγκατηγορούμενός του ωστόσο θα έχει άλλη διαδρομή καθώς απορρίφθηκε το αίτημα των συνηγόρων του για δύο ελαφρυντικά, διατήρησε τα ισόβια για τον φόνο και μείωσε οριακά στα 9 χρόνια κάθειρξη την ποινή για την ληστεία.

Οι δύο Αλβανοί είχαν συλληφθεί για την ανθρωποκτονία 80χρονου από τη Μίνθη Ζαχάρως. Φέρονται να είχαν πάει στο σπίτι του για να τον κλέψουν, καθώς είχε ακουστεί ότι έκρυβε 100.000 ευρώ.

Τον έσυραν στο διπλανό δάσος, τον έδεσαν με ένα καλώδιο, τον φίμωσαν με ένα μαντίλι και τον χτύπησαν, για να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα τα λεφτά.

Τελικά βρήκαν  ένα κουτί μόνο 1.800 ευρώ και αφού τα πήραν, τον εγκατέλειψαν δεμένο στην ύπαιθρο με αποτέλεσμα το επόμενο απόγευμα  να τον βρουν νεκρό, συγγενείς του.

Και οι δύο δράστες στην απολογία τους χθες, αποδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στη ληστεία του 80χρονου αλλά αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν. Ο συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορούμενου,  στάθηκε στην υποδειγματική συμπεριφορά του εντολέα του μέσα στις φυλακές. Μάλιστα τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο, ενώ πρόσφατα πέτυχε και στις πανελλαδικές εξετάσεις, περνώντας στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής Λογιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις