Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

«Σφυρίζουν» λήξη οι φορολογικές δηλώσεις, παίρνει μπρος το κοινωνικό τιμολόγιο με αλλαγές

«Σφυρίζουν» λήξη οι φορολογικές δηλώσεις...

Την Παρασκευή κλείνει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021 και αμέσως παίρνει μπρος η ΗΔΙΚΑ με ενημέρωση για τις αιτήσεις του κοινωνικού τιμολογίου

«Μπήκαμε» στην τελευταία εβδομάδα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων την στιγμή που 700.000 φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμα υποβάλει την δήλωσή τους. Ως αποτέλεσμα αυτού αρκετοί φορείς της αγοράς ζητούν εκ νέου παράταση. Ακολουθούν άμεσα οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο - ΚΟΤ. 


Όσα φυσικά πρόσωπα έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να έχουν καταβάλει εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου, δικαιούνται έκπτωση 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου.

Καθώς δεν φαίνεται να δίνεται άλλη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, η ΗΔΙΚΑ με ανακοίνωσή της, θα ενημερώσει τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου πότε θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις. 

Αλλαγές φέτος στο κοινωνικό τιμολόγιο
Οι αυξήσεις που αναμένεται στις αλλαγές στις τιμές της κιλοβατώρας αναμένεται να φέρουν αλλαγές στο κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος και τους δικαιούχους. Το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει το 

 


σενάριο χορήγησης μεγαλύτερης έκπτωσης στο τιμολόγιο προμήθειας ρεύματος για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ. Οι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο ανέρχονται περίπου στις 460.000 - 500.000. Πρόκειται για νοικοκυριά που απολαμβάνουν χαμηλότερη τιμή ρεύματος με επιδοτούμενη κιλοβατ΄΄ωρα.

Πρόκειται για νοικοκυριά που απολαμβάνουν χαμηλότερη τιμή ρεύματος με επιδοτούμενη κιλοβατώρα. Τα φυσικά πρόσωπα που είναι ενταγμένα στις δύο κατηγορίες ΚΟΤ πληρούν συνδυαστικά συγκεκριμένα όρια εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας αλλά και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις