Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ανοίγουν τα ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου

Ανοίγουν τα ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου

Ποιοι παίρνουν τη σκυτάλη μετά τις ευπαθείς ομάδες

"Πρεμιέρα" κάνει η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολιασμού και στη χώρα μας, καθώς εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού.

"Πρεμιέρα" κάνει η χορήγηση της τρίτης δόσης και στη χώρα μας, καθώς εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για συγκεκριμένες, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με mRNA εμβόλιο (Pfizer/BionTech ή Moderna).


Από την 1η Σεπτεμβρίου τα άτομα που ανήκουν σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες θα μπορούν να εμβολιαστούν εκ νέου με στόχο να ισχυροποιηθεί το τείχος ανοσίας.

Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση
-Η πρώτη κατηγορία που θα λάβει την τρίτη δόση από το Σεπτέμβριο είναι άτομα με μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, όπως και άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.

-Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτονεακή κάθαρση.

-Καρκίνος συμπαγούς οργάνου σε άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία, όπου περιλαμβάνεται η χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή άλλου τύπου θεραπεία.

-Αιματολογικός καρκίνος κατά την τελευταία πενταετία.


-Άτομα σε ανοσοκαταστολή στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αντιφλεγμονώδη, αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα με ανοσοκαταστολή, που λαμβάνουν ειδικές ανοσοτροποποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες ή άτομα με HIV λοίμωξη τα οποία έχουν CD4 κάτω από 200.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το ελάχιστο διάστημα που πρέπει να έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στην χορήγηση της 2ης και της 3ης δόσης είναι 28 ημέρες. Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουνε λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού και μια δόση mRNA εμβόλιο σε άτομα που έχουνε λάβει ως βασικό σχήμα εμβολιασμού δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Ποιοι παίρνουν σειρά για την τρίτη δόση
Οι πληροφορίες θέλουν ήδη να εξετάζονται οι επόμενες ομάδες, για τις οποίες θα υπάρξει σύσταση να γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.
Ψηλά στη λίστα βρίσκονται οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους στους οποίους δόθηκε το "πράσινο φως" για τον εμβολιασμό τους τον Ιανουάριο. Οι συστάσεις, όπως λένε οι πληροφορίες, θα είναι ανά ηλικιακή κατηγορία.

 Αμέσως μετά "υποψήφιοι" για την τρίτη δόση είναι και οι υγειονομικοί, λόγω της εκτεταμένης επαφής τους με τον ιό αλλά και επειδή και ΄άλι εμβολιάστηκαν από τους πρώτους και έρχονται καθημερινά σε επαφή με κόσμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being