Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Οσο κι αν το αναβάλαμε, ήρθε η ώρα του tweed Chanel jacket

Οσο κι αν το αναβάλαμε, ήρθε η ώρα του t...

Το εμβληματικό σακάκι της Coco φοριέται από εδώ και πέρα με τζιν και έχει εισβάλει δυναμικά στα πολυκαταστήματα

Eνα από τα πασίγνωστα «fashion item» που έχουν αντέξει στο χρόνο είναι το τουίντ σακάκι που πρωτοπαρουσίασε η αθάνατη Coco Chanel σχεδόν έναν αιώνα πριν. Εκτοτε, γνώρισε αμέτρητες διασκευές και απομιμήσεις με αποδέκτες κυρίως τις ωριμότερες κυρίες. Αντιπροσωπεύοντας τη διαχρονική κομψότητα και με τα στοιχεία των γραμμικών φινιρισμάτων και των λαμπερών κουμπιών να το στολίζουν, το Chanel jacket δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα. Αλλωστε, ο αξεπέραστος Karl Lagerfeld φρόντισε να το εκσυγχρονίσει με μαεστρία τη δεκαετία του ’80 εξασφαλίζοντας τη διαχρονικότητά του, ενώ γυναίκες που έγιναν είδωλα ένδυσης, όπως η Τζάκι Κένεντι είχαν ήδη απογειώσει τη φήμη του.

 Τη σαιζόν που καταφθάνει, αυτό το σακάκι «κατεβαίνει στο δρόμο». Δεν «κλείνεται» σε μεγαλοαστικά σαλόνια ούτε φαντάζει απόμακρο με εξωφρενικές τιμές. Φοριέται με φθαρμένα τζιν, αντρικά παντελόνια, τούλινες φούστες και μαύρο δέρμα αλλά και με μίνι φουστίτσες που επέστρεψαν πανηγυρικά. Απευθύνεται δηλαδή ακόμα και στα πιο νεαρά κορίτσια με καταλύτη το επίκαιρο styling. Το είδαμε ήδη στις πρώτες φθινοπωρινές αφίξεις σε Zara και Mango σε διάφορα χρώματα. Πράσινο, κόκκινο, μπλε και βέβαια μαύρο ή ασπρόμαυρο. Προτείνεται κοντό σαν μπολερό, αλλά και σε κανονικό μήκος διατηρώντας τη θηλυκή του γραμμή και κόντρα στα φαρδιά blazers που πολυφορέθηκαν. Ωθηση έδωσαν βέβαια οι Chanel και Saint Laurent fall- winter 2021- 2022 collections.

Chanel Couture 2021

Chanel Couture 2021

Chanel fall- winter 2021-2022

Chanel fall- winter 2021-2022

Chanel fall- winter 2021-2022

Chanel fall- winter 2021-2022

Saint Laurent fall- winter 2021-2022

Saint Laurent fall- winter 2021-2022

Saint Laurent fall- winter 2021-2022

Saint Laurent fall- winter 2021-2022

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Η αυθεντική ιδέα μας γυρίζει πάντως πίσω στο 1925. Η Coco το έδειξε με επαναστατικό πνεύμα στο ατελιέ της στη Rue de Cambon επιμένοντας να εξερευνά το σμίξιμο θηλυκότητας και αρρενωπότητας. Το τουίντ ύφασμα από τη σκοτσέζικη παράδοση δεν το θεωρούσαν τότε καθόλου πολυτελές, καθώς συνδεόταν με την καθημερινότητα της υπαίθρου. Η Coco το θαύμασε ως ευκολοφόρετο αθλητικό ρούχο του τότε εραστή της  δούκα του Ουέστμινστερ. Εσπευσε να το «αλλάξει» έξυπνα δίχως να καταπιέζει τη μέση όπως έκανε ο Dior. Το στόλισε με πέρλες και ιδιαίτερα κουμπιά ξεσηκώνοντας μεγάλο ενδιαφέρον. Όταν μάλιστα φορέθηκε σε κοστούμι με μίντι φούστα από την ηθοποιό Ina Claire το κοινό ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με ό,τι ο Τύπος θα χαρακτήριζε « στολή Chanel». Ένα look που πρόσφερε ελευθερία κινήσεων και εξέφραζε τα ζητούμενα των φεμινιστριών της εποχής.

 

Υ.Γ. Εννοείται βέβαια πως θα θέλαμε να έχουμε ένα αντίστοιχο με τη γνήσια ετικέτα του παριζιάνικου οίκου, καθώς θεωρείται μια από τις σοβαρές «επενδύσεις» του shopping που δεν χάνει ποτέ την αίγλη της, αλλά χαιρόμαστε που φέτος η ευρύτερη αγορά μας κάνει πολλές τέτοιες προτάσεις σε χαμηλό κόστος!

Mango

Mango

Mango

Mango

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View