Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται ο τεχνικός σύμβουλος για την στρατηγική αξιοποίηση του Πείρου Παραπείρου

Έρχεται ο τεχνικός σύμβουλος για την στρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Προχωρά τις διαδικασίες ο δήμος Ερυμάνθου

Οτι από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι διαδικασίες ανάδειξης του τεχνικού συμβούλου, για την τουριστική αξιοποίηση του Πείρου Παραπείρου, λέει στο thebest.gr ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής. Ο κ. Μπαρής εξήγησε πως περίπου 25.000 ευρώ διατίθενται μέσω της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ώστε να γίνουν οι πρώτες κινήσεις στην κατεύθυνση εξασφάλισης των συνθηκών για το επόμενο στάδιο.

Αν όλα πάνε καλά για τον τεχνικό σύμβουλο, το επόμενο στάδιο θα είναι η διενέργεια διαγωνισμού για την ανάδειξη της καλύτερης αρχιτεκτονικής μελέτης η οποία θα υπακούει στις ειδικές συνθήκες αξιοποίησης ενός ιδιαίτερου τοπίου.

Ο Δήμος Ερυμάνθου προχωρά στην ανάδειξη, αξιοποίηση και προστασία της παραλίμνιας περιοχής του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, καθώς πρόκειται να εκπονήσει στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο για την περιοχή περιμετρικά του υδροταμιευτήρα ύδρευσης – Τεχνητή λίμνη Αστερίου.

Μέσω  του έργου «Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την εκπόνηση σχεδίου με τίτλο: «Ανάδειξη – αξιοποίηση & προστασία παραλίμνιας περιοχής φράγματος Πείρου – Παραπείρου», που χρηματοδοτείται με 24.800 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα γίνει η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης (υφιστάμενες δημόσιες υποδομές υπηρεσίες, ιδιωτικές επενδύσεις, οικιστική ανάπτυξη) , θα προταθούν στρατηγικές για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μελέτης, θα εκπονηθεί σχέδιο μάρκετινγκ για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και θα αναζητηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Σε συνέχεια του διαγωνισμού ιδεών με τίτλο  «Μελέτη Στρατηγικής Χωροταξικής Ανάπτυξης της Περιοχής του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου (Τεχνητή Λίμνη Αστερίου)» που προκήρυξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον Μάρτιο του 2018, την κατάθεση Πρότασης – Ιδέας, και με δεδομένη την ουσιαστική ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμος Ερυμάνθου θεωρεί απολύτως αναγκαία τη σύνταξη ενός Σχεδίου – Οδικού Χάρτη, το οποίο θα αναλύει και θα παρουσιάζει με λεπτομέρεια όλες τις δυνατότητες και πρακτικές αξιοποίησης της παραλίμνιας περιοχής του Φράγματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις