Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιές: Επίδομα 6.000 ευρώ για όσους τραυματίστηκαν- Ποια τα κριτήρια

Φωτιές: Επίδομα 6.000 ευρώ για όσους τρα...

Η οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Με αφορμή τα περιστατικά εγκαυματιών πυροσβεστών και εθελοντών πυροσβεστών, διασφαλίζεται για όλους τους εγκαυματίες-θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών, η απρόσκοπτη παροχή σε πάσης φύσεως φάρμακα, επουλωτικά και αναπλαστικά σκευάσματα (γέλες σιλικόνης, ενυδατικές αλοιφές, αντηλιακές αλοιφές, προϊόντα αντισηψίας), επιθέματα (σιλικόνη, γάζες), ελαστικά και πιεστικά ενδύματα, καθώς και η παροχή της απαραίτητης κατ’ οίκον νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένων και των φυσιοθεραπειών και λοιπών θεραπειών αποκατάστασής τους, μέσω του Μητρώου εγκαυματιών του ΕΟΠΥΥ το οποίο συστάθηκε με το ν. 4626/2019.

Όπως αναφέρεται σε κοινό δελτίο Τύπου των υπουργείων Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αποφασίστηκε επίσης, η χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 6.000 ευρώ στα άτομα που τραυματίστηκαν λόγω των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα. Ειδικότερα, θα χορηγηθεί από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οικονομική ενίσχυση ύψους 6.000 ευρώ σε όσους υπέστησαν τραυματισμό λόγω των πυρκαγιών και νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα άνω των 48 ωρών, ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα που καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για την στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές, ενώ η διαδικασία των αιτήσεων και ειδικότερες προϋποθέσεις, θα εξειδικευθούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις