Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Τα superfoods των διακοπών μας! Πώς θα είμαστε δυνατές και fit τον Αύγουστο;

Τα superfoods των διακοπών μας! Πώς θα ε...

Χρωματιστά, ζουμερά και κατευθείαν από την ελληνική φύση αυτά είναι τα τρόφιμα που τονώνουν τον οργανισμό μέσα στη ζέστη

Πολύ συχνά οι εκδρομείς επιστρέφουν σπίτι «φουσκωμένοι» και κουρασμένοι μετά τις διακοπές. Μήπως η ανάπαυλα και η χαλάρωση μας ωθούν σε διατροφικές παρεκτροπές; Οι ειδικοί μας συστήνουν έξι τρόφιμα- θησαυρούς ως superfoods- powerfoods για μην ξεχνάμε την υγεία και την καλή μας όψη.

 Βερύκοκα:  Πρόκειται για πολύτιμα φυσικά αντιγηραντικά! Βοηθούν την επιδερμίδα στην παραγωγή κολλαγόνου και προάγουν την ελαστικότητα του δέρματος χάρη σε ένα κοκτέιλ φυτοθρεπτικών συστατικών, βιταμίνης C και Α. Επιπλέον «κινούν» το μεταβολισμό, ευνοούν το πεπτικό σύστημα αλλά και το συκώτι. Ωφελούν και την καρδιά, χάρη στο κάλιο που βοηθά στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Καρπούζι: Πλούσιο σε νερό μας κρατάει ενυδατωμένους ακόμα και τις πιο καυτές μέρες. Περιέχει ηλεκτρολύτες που  ενισχύουν τον οργανισμό  μέσα στο καλοκαίρι που λόγω ζέστης ή υγρασίας ιδρώνουμε περισσότερο. Επίσης περιέχει λυκοπένιο, ένα από τα πιο δραστικά αντιοξειδωτικά  αλλά και βιταμίνη C, που συμβάλλει στην απορρόφηση του σιδήρου από τις τροφές,  προσφέροντας περισσότερη ενέργεια όλη τη μέρα. Τέλος, είναι πλούσιο σε νερό  το οποίο ενυδατώνει κόντρα στον καύσωνα.

Ντομάτα:  Πλούσια σε κάλιο, εξισορροπεί τους ηλεκτρολύτες στο σώμα. Όπως και τα περισσότερα ζωηρόχρωμα φρούτα και λαχανικά,  είναι γεμάτη συστατικά όπως η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη και το β-καροτένιο, που θεωρείται ότι έχει αντηλιακή δράση. Η διουρητική ικανότητα της ντομάτας αποτρέπει μάλιστα το πρήξιμο και την κατακράτηση.

Αγγούρι: Στην κορυφή των ελαφρών και υγιεινών σνακ καθώς προσφέρει νερό, αντιοξειδωτικά αλλά και βιταμίνη Κ, συμβάλλοντας  στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Προτιμήστε λοιπόν τα στικ αγγοριού αντί για τσιπς μαζί με το ποτό σας....

 
Ψάρια: Εκπληκτική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων που ομορφαίνουν την επιδερμίδα, τονώνουν την καλή λειτουργία της καρδιάς, βελτιώνουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Oι ελλκηνικές ψαροταβέρνες έχουν πάντα απολαυστικό μενού!


Κολοκύθι: Το κολοκύθι είναι πλούσιο σε πολλές βιταμίνες, μέταλλα και άλλες ευεργετικές φυτικές ενώσεις. Ένα φλιτζάνι (223 γραμμάρια) μαγειρεμένων κολοκυθιών έχει μόλις 17 θερμίδες. Ωφελεί δέρμα, μάτια καρδιά ως αντιοξειδωτικό, ενώ επιστημονικές μελέτες το αποκαλούν και αντικαρκινικό «όπλο».  Επίσης βοηθάει στην πέψη και μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

 

ΕΞΤΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Δεν πρέπει να  ξεχνάμε να πίνουμε νερό  καταναλώνοντας περισσότερο αλκοόλ ή αναψυκτικά. Πάντα έχουμε μαζί μας νερό, πίνουμε πριν το πρωινό και πριν από κάθε γεύμα και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 
Αντί για γλυκίσματα και σύνθετα αρτοποιήματα στο breakfast προτιμάμε φρυγανιές ολικής με ταχίνι ή με μέλι και cottage με λίγη κανέλα ή αλλιώς γάλα με βρόμη και λίγους ξηρούς καρπούς  
 

Αποφεύγουμε τα κοκτέιλ που συνήθως περιέχουν ζάχαρη  η οποία επιταχύνει την απορρόφηση του αλκοόλ. Καλύτερα ένα ποτήρι λευκό κρασί, ένα τσίπουρο ή ρακί με πολλά παγάκια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View