Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εκδήλωση με θέμα "1821: Μια Συζήτηση Για Την Ιστορία"

Εκδήλωση με θέμα "1821: Μια Συζήτησ...

Την Κυριακή, 10 Απριλίου, στις 19:00

Εκδήλωση με θέμα "1821: Μια Συζήτηση Για Την Ιστορία", διοργανώνει η  Πολιτική - Πολιτιστική Λέσχη "Εκτός Γραμμής" Πάτρας (Άστιγγος 37 και Μουρούζη), την Κυριακή, 10 Απριλίου, στις 19:00. Με αφορμή την πρόσφατη ιστορική σειρά του  ΣΚΑΙ "1821" δύο νέοι ιστορικοί, ο Κώστας Παλούκης και ο Άκης Παλαιολόγος, καταπιάνονται με την απόπειρα επαναφήγησης της ιστορίας του 1821.

Σε σχετικό  δελτίο τύπου για τη εκδήλωση, η  Πολιτική - Πολιτιστική Λέσχη "Εκτός  Γραμμής" Πάτρας, αναφέρει για τα ερωτήματα και το περιεχόμενο της εκδήλωσης: "Η ελληνική ιστοριογραφία εξελίσσεται και θέτει νέα ερωτήματα, αλλά και αναζητεί νέες απαντήσεις αλλάζοντας συνολικά το ιστοριογραφικό παράδειγμα της αφήγησης για το ελληνικό έθνος. Το 1821 ως γενεσιουργός στιγμή της συγκρότησης του ελληνικού κράτους αποτελεί το έτος μηδέν. Συνεπώς, κάθε απόπειρα «ξαναγραψίματος» της ιστορίας είναι λογικό να αναμετριέται πρώτα με το 1821.

Ποιο  είναι όμως το πολιτικό και ιδεολογικό υπόστρωμα του νέου παραδείγματος; Ποιες πολιτικές και ιδεολογικές προϋποθέσεις του επέτρεψαν να αναδειχθεί; Ποια είναι η θέση και ο ρόλος της αριστεράς σε αυτήν την εξέλιξη; Γιατί υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις; Γιατί η άκρα δεξιά παίζει έναν τόσο σημαντικό ρόλο; Συγκεκριμένα, η απόπειρα επαναφήγησης της ιστορίας του 1821 από τον Σκάι τί θέση έχει σε αυτήν την διαδικασία;".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture