Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αθήνα: Νερό με τις αύρες για να διαλύσουν τους αντιεμβολιαστές- Έγιναν προσαγωγές - ΦΩΤΟ

Αθήνα: Νερό με τις αύρες για να διαλύσου...

Στην πλ. Συντάγματος

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:10: Σε περισσότερες από πέντε προσαγωγές έως τώρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, για τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 αρνητές του εμβολίου. Σε κάποια στιγμή που τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση χημικών.

Μπορεί αυτή την φορά ο αριθμός των ατόμων να είναι σαφώς μικρότερος σε σχέση με εκείνον της συγκέντρωσης της περασμένης Τρίτης, ωστόσο αυτή τη φορά είναι επίσης ξεκάθαρη η ακροδεξιά προέλευση των ομάδων που οργανώνουν και πρωτοστατούν στην διαμαρτυρία.

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία του News 24/7, από τη μια πλευρά είναι εκατοντάδες τα τρικάκια που γράφουν το όνομα της ακροδεξιάς ομάδας Propatria, με έντονη δράση στο παρελθόν, αλλα και τα ονόματα των κομμάτων των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού.

 

 

Νωρίτερα

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται και νέα διαδήλωση από αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αλλά και των μέτρων για την πανδημία.

Η Αστυνομία ρίχνει νερό με "αύρες" στους συγκεντρωμένους, δακρυγόνα καθώς και κροτίδες κρότου λάμψης για να διαλύσει την συγκέντρωση καθώς νωρίτερα είχε προκληθεί ένταση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα στην πλατεία η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική, ενώ συνεχίζεται κανονικά και η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους πέριξ της πλατείας. 

Οι αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν για ακόμη μια φορά «με τον σταυρό στο χέρι», με ελληνικές σημαίες, πλακάτ και συνθήματα περί «Χούντας», περί ελευθερίας, περί δικαιωμάτων…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις