Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το lockdown στη Μύκονο αφορά μόνο ανεμβολίαστους- Έ, κύριε Γεωργιάδη;

Το lockdown στη Μύκονο αφορά μόνο ανεμβο...
Νασόπουλος Περικλής
[email protected] , Facebook Page

Για ακόμα μία χρονιά όμως, δεν φταίει ο τουρισμός, που ξαφνικά από το 300 φτάσαμε σε μια βδομάδα στο 3.000. Και φέτος συγκυριακό είναι.

Και ξαφνικά εγένετο "περιορισμός κυκλοφορίας", καταμεσής του καλοκαιριού, στη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού. Αλλά δεν είναι ακριβώς lockdown, όπως έσπευσε να επισημάνει η κυρία Πελώνη, είναι περιορισμοί, γιατί όπως συμπλήρωσε για να πικάρει τον ΣΥΡΙΖΑ -οι απαντήσεις του κυβερνητικού επιτελείου πλέον είναι μόνο απόπειρες πικαρίσματος, ποτέ επί της ουσίας-, "το τουριστικό προϊόν της χώρας δεν είναι ξεσάλωμα χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Είναι πρωτίστως η ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων. Κι αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Ελλάδα".

Κάτι θα ξέρει παραπάνω η κ. Πελώνη σχετικά με την ψυχοσύνθεση των τουριστών της Μυκόνου για να το λέει αυτό.

Στην ουσία όμως του ζητήματος, που απαιτεί όντως κάποιες απαντήσεις, σχετικά με το πως γίνεται σε νησί που ήταν χαρακτηρισμένο "ελεύθερο κορωνοϊού", με το 85% των κατοίκων του πλήρως εμβολιασμένο, αλλά και -θεωρητικά- αυστηρό έλεγχο σε όσους φτάνουν στο νησί, να υπάρχει ξαφνική έξαρση που οδηγεί στην επιβολή περιορισμών, δεν έχει απαντήσει κανείς.

Το ανέκδοτο εδώ, είναι το "αυστηροί έλεγχοι σε όσους ταξιδεύουν" και το ξέρει ο καθένας που έχει ταξιδέψει με καράβι ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο και κρατούσε αγχωμένος το χαρτί ή το κινητό του στο χέρι, μέχρι να καταλάβει ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν. Για να συμπληρωθεί δε η γελοιότητα του όλου πράγματος, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, το χαρτί ανέγραφε το αποτέλεσμα ενός τεστ, το οποίο μπορεί να μην είχες κάνει ποτέ και απλά δήλωνες ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Φαντάζεται εύκολα κανείς δε, αν αυτό συνέβαινε για τους εγχώριους τουρίστες, τί συνέβαινε με τους ελέγχους των εισερχόμενων, στο πλαίσιο της λογικής "καλώς ήρθε το δολάριο".

Για ακόμα μία χρονιά όμως, δεν φταίει ο τουρισμός, που ξαφνικά από το 300 φτάσαμε σε μια βδομάδα στο 3.000, ή που ξεκίνησαν οι περιορισμοί από τους πόλους έλξης των τουριστών, τα νησιά. Και φέτος συγκυριακό είναι. Το είπε άλλωστε ο υπουργός state of mind, Χάρης Θεοχάρης.

Και περνάμε στον Υπανάπτυξης (ξέχασα να βάλω τελεία, my bad), ο οποίος ενώ πηγαίνει από κουβά σε κουβά, δεν λέει να κατεβάσει λίγο τον αμανέ και το υφάκι του παραμένει 40 στρατηγών και 1.000 καρδιναλίων μαζί. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει κάμποσες ημέρες τώρα που σε όλους τους τόνους επισημαίνει ότι αφενός "λεφτά τέλος, τώρα έχουμε εμβόλια" και αφετέρου "κανένας περιορισμός για τους εμβολιασμένους στο εξής".

Με βάση αυτά και μη έχοντας διαβάσει την σχετική ΚΥΑ, φαντάζομαι πως οι περιορισμοί αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και οι υπόλοιποι μπορούν κανονικά να πίνουν τα ποτά τους, στα μαγαζιά που επιτρέπεται σύμφωνα με την χθεσινή ΚΥΑ -που κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα ακριβώς τι έλεγε, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Ε, υπουργέ μου;

Ακόμα και να δεχθώ όμως πως στη μελλοντολογία πάσχει δικαίως ο κ. Γεωργιάδης, καθότι κανείς δεν τον υποχρεώνει να ξέρει τα μελλούμενα -αν και θα μπορούσε να μην παριστάνει οτί τα ξέρει-, υπέπεσε το πρωί μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ και σε άλλο ένα ατόπημα, το οποίο μάλλον ήταν εσκεμμένο. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε πως "πάμε καλά στους εμβολιασμούς, είμαστε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο". Το παρακάτω γράφημα, αναιρεί τα λεγόμενά του.

Όσα non-paper και να αναπαράξουν τα γνωστά μηντιακά κέντρα, η έρμη η αλήθεια είναι επίμονη. Το πρόβλημα που προκύπτει με αφορμή το παράδειγμα της Μυκόνου, είναι πως δείχνει τι μας περιμένει από Σεπτέμβρη, εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους.

Όσο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εξαντλούνται σε ανθρώπους κι επιχειρήσεις στις οποίες η οποιαδήποτε κύρωση ισοδυναμεί με χαριστική βολή και αφήνουν απ' έξω τους καρχαρίες κάθε κλάδου, όσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας αφήνεται στη μοίρα του να λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο των λίγων που το στηρίζουν, κανονικότητα δεν θα δούμε ποτέ.

Όλοι εσείς οι κύριοι της κυβέρνησης με τα μεγάλα στόματα, την ατομική ευθύνη τη δική μας την κουβεντιάσαμε επαρκώς δεν νομίζετε; Τις δικές σας, πότε θα τις βάλουμε στο τραπέζι;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις