Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

ΗΠΑ: Μείωση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Μείωση των εβδομαδιαίων αιτήσεων γι...

Ο αριθμός των αιτήσεων πασχίζει να καταγράψει περαιτέρω πρόοδο από τότε που υποχώρησε κάτω από το όριο των 400.000 στα τέλη Μαΐου.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς η αγορά εργασίας ανεβάζει σταθερά ρυθμό, αλλά οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό πλήττουν τις προσπάθειες των επιχειρήσεων να αυξήσουν τις προσλήψεις για καλύψουν την ισχυρή ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες.

Οι νέες αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 26.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 360.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters είχαν προβλέψει 360.000 αιτήσεις για την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των αιτήσεων πασχίζει να καταγράψει περαιτέρω πρόοδο από τότε που υποχώρησε κάτω από το όριο των 400.000 στα τέλη Μαΐου.

Οι αιτήσεις έχουν μειωθεί από το επίπεδο ρεκόρ των 6,149 εκατ. στις αρχές Απριλίου του 2020. Παραμένουν, ωστόσο, πάνω από το εύρος των 200.000-250.000 που θεωρείται ότι συμβαδίζει με μια υγιή αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις