Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το όραμα του σπιράλ για μια Πάτρα, πόλη ποδηλάτου

Το όραμα του σπιράλ για μια Πάτρα, πόλη ...

«Θα είναι έτοιμος ο ποδηλατόδρομος εντός χρονοδιαγράμματος (28/7/21);»

 

"Σύμφωνα με όλες τις μελέτες, το ποδήλατο και όλες οι εναλλακτικές μορφές του είναι αυτές που θα κυριαρχήσουν στην αστική μετακίνηση μέχρι το 2030. Υπάρχουν πόλεις αλλά και ολόκληρες χώρες που το έχουν ήδη καταφέρει", αναφέρει σε ανακοίνωσε που εξέδωσε η δημοτική παράταξη της Πάτρας "σπιράλ", και συνεχίζει: 

"Στην Ελλάδα κάποιες πόλεις εδώ και λίγα χρόνια έχουν επιτύχει να βάλουν το ποδήλατο στην καθημερινότητα των πολιτών τους. Τρίκαλα, Λάρισα, Μεσολόγγι, Καλαμάτα και σιγά σιγά και η πρωτεύουσα και άλλα αστικά κέντρα διαθέτουν τοπικούς άρχοντες και δημότες που έχουν συνειδητοποιήσει τα οφέλη της χρήσης του ποδήλατου στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Με συνέπεια, δουλειά, μεθοδικότητα, καλό προγραμματισμό και πάνω από όλα «συνέχεια στη διοίκηση και τις αποφάσεις» αυτοί οι δήμοι έχουν καταφέρει κάτι που, δυστυχώς, στην Πάτρα φαίνεται ακόμα μακρινό όνειρο: Να απεξαρτηθούν, σε μεγάλο βαθμό, από το αυτοκίνητο και την ανάγκη μετακίνησης με αυτό.

Στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε πρόσφατα το σπιράλ, με ένα εκλεκτό πάνελ καλεσμένων, ακούστηκαν αλήθειες που θα μας απασχολήσουν πολύ στο άμεσο μέλλον: Για βιώσιμη μετακίνηση, μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων και του ενεργειακού αποτυπώματος, χρήση ηλεκτρικών μέσων μετακίνησης, σταθμούς φόρτωσης, κοινόχρηστα ποδήλατα, ποδηλατόδρομους σε όλα τα μήκη και πλάτη μιας πόλης κ.α.

Σαν δημοτική παράταξη ευθύνης έχουμε ως στόχο μια Πάτρα με δημότες που θα χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το ποδήλατο ως μέσω μετακίνησης, ως μέσο αναψυχής, αλλά και ως μέσο αθλητισμού. Θέλουμε να δούμε τους φοιτητές της πόλης να έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα με το ποδήλατο τους και τους πατρινούς να μετακινούνται με ποδήλατα προς τις δουλειές και τις υποχρεώσεις τους. Όλα αυτά βέβαια με ασφάλεια, δηλαδή μέσα από ειδικά διαμορφωμένους ποδηλατοδρόμους.

ΥΓ1. Συνοδεύουμε το παρόν με ένα video με χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συζήτηση για το ποδήλατο: https://youtu.be/bdMgE98VIKU 

ΥΓ2. Σε δεκαπέντε μέρες (στις 28/7/21) είναι η ημερομηνία παράδοσης του περίφημου ποδηλατόδρομου που έταξε στην πόλη η δημοτική αρχή και θα συνδέει την Αγυιά και το Νότιο Πάρκο. Αναρωτιόμαστε: Θα είναι έτοιμος; Δεσμευόμαστε: Θα επανέλθουμε."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις