Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έσβησε το φως του διευθυντή φωτογραφίας Άγγελου Βισκαδουράκη στα 59 του μόλις χρόνια

Έσβησε το φως του διευθυντή φωτογραφίας ...

Είχε συνεργαστεί με Λουκία Ρικάκη, Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνο Γιάνναρη και Βαγγέλη Σερντάρη ενώ είχε σπουδάσει και δουλέψει και στην Αμερική

Θλίψη και συγκίνηση στον κινηματογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο προξένησε η δυσάρεστη είδηση ότι μετά από πολύχρονη μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021 στα 59 του μόλις χρόνια, ο διευθυντής φωτογραφίας Αγγελος Βισκαδουράκης.

Την είδηση έκανε γνωστή με επίσημη ανακοίνωση της η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών GSC.

Ο βραβευμένος από την Ελληνική Κινηματογραφική Ακαδημία, διευθυντής φωτογραφίας που, ανάμεσα σε άλλα credits του είχε υπογράψει τις ταινίες του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Man at Sea» και «Δεκαπενταύγουστο» όπου βοηθός σκηνοθέτης ήταν και ο Πατρινός Παναγιώτης Φαφούτης, ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι από το 2011, με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο εκλιπών είχε δουλέψει ως διευθυντής φωτογραφίας και στην ταινία «Βασιλική» του Βαγγέλη Σερντάρη.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης του GSC όπως το είδαμε στο σάιτ flix.gr:

Αγαπητοί φίλοι,

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα το πρωί έφυγε αναπάντεχα από κοντά μας ο αγαπημένος συνάδελφος και φίλος Άγγελος Βισκαδουράκης.

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, ο Aγγελος, μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε από το 2011, ήταν μονίμως στο σπίτι του και κατά διαστήματα αποκλειστικά στο κρεβάτι του. Το GSC εδώ και πολλούς μήνες υποστήριζε ηθικά και οικονομικά -με τη βοήθεια και των χορηγών μας- τις αναγκαίες φυσικοθεραπείες, τις οποίες έκανε μέχρι και χθες. Παρά τις προσπάθειές μας όμως, ο Άγγελος προδόθηκε από την καρδιά του.

Διατηρούμε ωστόσο την εικόνα του, αγαπητού σε όλους και δυναμικού μέλους της κινηματογραφικής μας κοινότητας μέχρι το 2011, που είχε πραγματοποιήσει συνεργασίες με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες, όπως η Λουκία Ρικάκη, ο Βαγγέλης Σερντάρης, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης.

Το ΔΣ του GSC εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όσους του στάθηκαν μέχρι το τέλος.

Καλό ταξίδι φίλε Άγγελε! Θα είσαι πάντα ένας από εμάς...

Ο Άγγελος Βισκαδουράκης είχε γεννηθεί το καλοκαίρι του 1962. Από 13 ετών άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία. Το 1984 πήγε στη Σχολή Σταυράκου της Αθήνας παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο. Συνεργάστηκε με την αρχαιολογική υπηρεσία ως φωτογράφος ενώ, παράλληλα, εργαζόταν ως φωτογράφος στο ελεύθερο ρεπορτάζ.

Αργότερα εργάστηκε στη Stefi αρχικά ως βοηθός ηλεκτρολόγου, έπειτα ως β' βοηθός οπερατέρ και ως α' βοηθός. Συνεργάστηκε με τον Γιώργο Πανουσόπουλο και τον Νίκο Καβουκίδη. Δούλεψε στην Ολλανδία και τη Γερμανία ως βοηθός οπερατέρ και ως φωτογράφος.

Άρχισε να δουλεύει ως διευθυντής φωτογραφίας σε διαφημιστικά, αφού τελείωσε τη θητεία του στον ελληνικό στρατό. Έκανε πολλές ταινίες μικρού μήκους, μεταξύ των οποίων το Ελντοράντο της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, που πήρε πολλές διακρίσεις και βραβεία. Αμέσως μετά, κινηματογράφησε την ταινία της Λουκίας Ρικάκη «Ταξίδι στην Αυστραλία». Το 1989 έγινε δεκτός στο American Film Institute, του Λος Άντζελες. Το 1990 πήρε το πτυχίο Master of Fine Arts in Cinematography και εργάστηκε στην Αμερική για τα επόμενα 3 χρόνια. Συνεργάστηκε με τον Allen Davio στο Fearless, έκανε τρεις ταινίες μικρού μήκους και πολλά διαφημιστικά.

Το 1994 έκανε το «Κουαρτέτο σε τέσσερις κινήσεις» της Λουκίας Ρικάκη, Το 1996 κινηματογράφησε την τηλεταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου «Σαν βροχή και σαν χαλάζι». Ήταν Διευθυντής Φωτογραφίας στη «Βασιλική» του Βαγγέλη Σερντάρη» το 1997 όπου είχαν παίξει η Ταμίλα Κουλίεβα και ο Πασχάλης Τσαρούχας ενώ συνέχισε να εργάζεται σε διαφημιστικά, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Το 2001 συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη στο κοινωνικό φιλμ «Δεκαπενταύγουστος». Μαζί έκαναν και το «Man at Sea», λίγο πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2011, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Σκηνή από την ταινία "Δεκαπενταύγου...

Σκηνή από την ταινία "Δεκαπενταύγουστος".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture