Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πατρινή ηθοποιός Πέτρα Μαυρίδη σε ζωντανά Tableaux Vivants εμπνευσμένα από την Επανάσταση του 1821

Η Πατρινή ηθοποιός Πέτρα Μαυρίδη σε ζωντ...

Έξι πίνακες του Μουσείου Μπενάκη αναβιώνουν στιγμές της Επανάστασης του 1821 σε βιτρίνες και εμπορικούς χώρους σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη μέσα από το πρόγραμμα "Μοριάς '21".

Το πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού Μοριάς ’21, σε συνεργασία με γνωστά πολυκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μας ταξιδεύει μέσα από Tableaux Vivants  - Ζωντανά Εικαστικά Ταμπλό που συνδέουν την παραστατική τέχνη με τη ζωγραφική και την ιστορία του Αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, διακόσια (200) χρόνια μετά, στο πλαίσιο του προγράμματος Μοριάς ’21, έξι πίνακες του Μουσείου Μπενάκη αναβιώνουν στιγμές της Επανάστασης του 1821 σε βιτρίνες και εμπορικούς χώρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Performers αναπαράγουν, αποδομούν και ερμηνεύουν σε Tableaux Vivants εμβληματικές ζωγραφικές συνθέσεις κορυφαίων Ελλήνων και Ευρωπαίων ζωγράφων που αποτύπωσαν το ήθος και το πάθος, τα ιδανικά και τις πράξεις των Αγωνιστών του 1821. Ένας διάλογος αναπτύσσεται μεταξύ των ερμηνευτών και των περαστικών, σε δυο διαφορετικούς χρόνους-ρυθμούς. Έργα οικεία, “μνημεία”, με την κυριολεκτική σημασία του όρου, εικονοποιούν την ιστορική μνήμη και αποτελούν πλέον τεκμήρια της εθνικής μας ταυτότητας, καθώς έχουν εγγραφεί ανεξίτηλα, συναισθηματικά, και βιωματικά στο συλλογικό μας υποσυνείδητο.

Η δράση ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη, όπου τα Tableaux Vivants θα παρουσιαστούν στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος attica στην οδό Τσιμισκή, την Πέμπτη 1η και την Παρασκευή 2 Ιουλίου, στις 19:30-20:10 και το Σάββατο 3 Ιουλίου, στις 13:00-13:40.

Συνέχεια θα δοθεί στην Αθήνα, όπου τα Tableaux Vivants θα παρουσιαστούν στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος attica στην οδό Πανεπιστημίου, στις 6, 7, 8 και 9 Ιουλίου 2021, ώρα 19:30-20:10.

Επίσης τα Tableaux Vivants θα παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, στα εμπορικά κέντρα The Athens Golden Hall στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου και στο The Mall Athens στις 30 Σεπτεμβρίου, 1η και 2 Οκτωβρίου.

*Η δράση όπως διαβάσαμε στο traveldailynews.gr, είναι μια ιδέα και παραγωγή της εταιρείας Discover Greek Culture. Τη χορογραφία και το casting έχει αναλάβει η Φρόσω Κορρού, την εικαστική εγκατάσταση η Όλγα Μπρούμα, την ηλεκτρολογική εγκατάσταση ο Παναγιώτης Πλασκασοβίτης και τη διεύθυνση παραγωγής ο Ανδρέας Βάλμης.

Ερμηνεύουν οι: Διονύσης Λάνης, Πέτρα Μαυρίδη, Δώρα Μπιλιώνη και Χρήστος Φουσέκης.

Η Πέτρα Μαυρίδη, κόρη της υπεύθυνης επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σοφίας Μαυρίδη, ακολουθεί τα τελευταία χρόνια καριέρα επαγγελματία ηθοποιού, έχοντας κάνει σπουδές στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Επίσης έχει φοιτήσει στη Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου και την περίοδο 2019-2020 συμμετείχε στην αξιόλογη ιστορική σειρά του Open tv «Το Κόκκινο Ποτάμι» σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη. Επίσης η Πέτρα Μαυρίδη είναι απόφοιτη της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου της Πάτρας ενώ έχει αποκτήσει και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στα Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight