Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aχαϊα: Η β΄ δόση εμβολίου όσων νόσησαν- Αμίμητο αλαλούμ στη λογική «πάτα το να τελειώνουμε»

Aχαϊα: Η β΄ δόση εμβολίου όσων νόσησαν- ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Oι ανακοινώσεις περί μη εμβολιασμού με τη β΄ δόση όσων έχουν νοσήσει, δεν αποτυπώνoνται στην πλατφόρμα του ΕΟΔΥ

Παροιμιώδες είναι το αλαλούμ που έχει προκαλέσει ο ΕΟΔΥ σε όσους πολίτες νόσησαν από κορωνοϊό, έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν με την δεύτερη δόση. Η οποία δεύτερη δόση εκκρεμεί για τις επόμενες ημέρες και η οποία με βάση τους επιστήμονες και τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων που προβαίνουν σε ανακοινώσεις επισήμως από την πλευρά του κράτους, δεν θα πρέπει να γίνει.

 Ήταν 17 Μαΐου όταν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τον κορωνοϊό, αναφερόμενη στη διάρκεια της προστασίας από τα αντισώματα είτε μετά από εμβολιασμό, είτε μετά από νόσηση, έκανε λόγο για διάρκεια έως και 7 μήνες, σημειώνοντας μάλιστα ότι για όσους έχουν νοσήσει η σύσταση είναι μία δόση εμβολίου. Αναφέρθηκε ακόμα σε πολυκεντρική μελέτη που έγινε σε επαγγελματίες υγείας που είχαν μολυνθεί και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν, λέγοντας ότι τα αντισώματα παραμένουν έως και 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης".

 «Η σύστασή μας είναι μετά από νόσηση, να γίνεται μία δόση εμβολίου» είχε καταλήξει. Αυτά στο επίπεδο των ανακοινώσεων. Διότι στο επίπεδο της πραγματικής ζωής, αυτής που περνάει μέσα από τις πλατφόρμες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, όπως και μέσα από τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας και της Δυτικής Ελλάδας το σκοτάδι είναι εκτενές και πυκνό. Η αναζήτηση ενός πολίτη που έχει νοσήσει και έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση σε σχέση με το τι πρέπει να πράξει πλέον, με δεδομένες τις τηλεοπτικές και όχι μόνο, ανακοινώσεις, μοιάζει με κίνηση σε επικίνδυνη για το νευρικό του σύστημα πίστα.

Ο λόγος είναι ότι οι ανακοινώσεις περί μη εμβολιασμού με τη β΄ δόση όσων έχουν νοσήσει, δεν αποτυπώνoνται ούτε στην πλατφόρμα του ΕΟΔΥ, ούτε στη πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού, ούτε φυσικά στην πλατφόρμα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού covid.

Αντιστοίχως, ούτε τα ραντεβού για τη β΄δόση έχουν ακυρωθεί, ούτε βεβαίως κανείς στα εμβολιαστικά κέντρα γνωρίζει να κατευθύνει τους πολίτες για το τι πρέπει να πράξουν, μιας και στα εμβολιαστικά κέντρα δεν έχει φτάσει καμία επίσημη ενημέρωση και άπαντες αρκούνται στις δηλώσεις της κ. Θεοδωρίδου, σε μια πλατφόρμα που λειτουργεί κατά περίπτωση και σε ένα «έλα να το κάνεις» ελαφρά τη καρδία και ας μη το χρειάζεσαι.

Σε απλά ελληνικά, οι πολίτες άλλα άκουσαν και άλλα ζουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση ασθενούς που νόσησε στις 23 του περασμένου Νοέμβρη. Στις 20 Μαΐου, ακριβώς στους έξι μήνες και έχοντας μεγάλο αριθμό αντισωμάτων από την ίδια τη νόσο, καταγεγραμμένο με το σχετικό τεστ αντισωμάτων, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer. Η δεύτερη δόση είναι προγραμματισμένη για τις 10 Ιουνίου. Η πλατφόρμα αντί να ακυρώνει το εμβόλιο στέλνει μηνύματα υπενθύμισης της β΄δόσης.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα με όσους καλούνται να κάνουν τη β΄δόση αύριο και μεθαύριο.

Στο εμβολιαστικό κέντρο κανείς δεν ξέρει τι ισχύει, καθώς κανείς δεν έχει προβλέψει τη δυνατότητα τα άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου να παραλάβουν πιστοποιητικό επαρκούς εμβολιασμού τους ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν ή να έχουν οποιοδήποτε άλλο προνόμιο εμβολιασμού.

Σε απλά ελληνικά, η κ. Θεοδωρίδου συνιστά μετά από νόσηση, να γίνεται μία δόση εμβολίου, αλλά αυτό δεν το ξέρουν ούτε η πλατφόρμα, ούτε τα εμβολιαστικά κέντρα. Τι απομένει; Το «ελάτε εμβολιαστείτε ακόμη και αν είστε πνιγμένοι στα αντισώματα». Το κράτος αδυνατεί να συγχρονιστεί. «Ε, και τι θα πάθεις αν κάνεις και μια δόση παραπάνω;». Αλαλούμ μαγειρεμένο σε ελληνικά τσουκάλια. «Τι σου είναι», σου λέει, «ένα παραπανίσιο αχρείαστο εμβόλιο; Πάτα το να τελειώνουμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις