Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Με κωδικό 6 και sms το άνοιγμα της εστίασης

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Με κωδικό 6 και sms το άνοιγμα...

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τα νέα μέτρα τόσο για το Πάσχα, όσο και για τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθύμισε πως την Κυριακή του Πάσχα, επιτρέπονται ως 9 άτομα στα τραπέζια αν μιλάμε για εσωτερικό χώρο και για 12 άτομα αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο.

  •  Παραμένουν τα sms

«Παραμένει μέχρι την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων στις 15 Μαΐου η υποχρέωση της αποστολής sms», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. « Για την μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης είναι υποχρεωτική η χρήση του κωδικού «6». Τα εστιατόρια και τα καφέ θα κλείνουν στις 22.45 και όλοι πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε στα σπίτια μας στις 23.00», τόνισε, σημειώνοντας ότι από αύριο Πέμπτη είναι ανοιχτές οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Για την Κυριακή του Πάσχα,είπε ότι μπορούν να συγκεντρωθούν τα μέλη δύο οικογενειών -έως 9 άτομα για εσωτερικό χώρο, έως 12 για εξωτερικό χώρο- έχοντας αποστείλει sms με κωδικό «6» στο 13033.

Οσόν αφορά στα μέτρα προστασίας στις εκκλησίες, είπε ότι επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ. εντός ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών 1 άτομο ανά 10 τ.μ. Υποχρεωτική είναι η χρήση διπλής μάσκας από τους πιστούς.

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας και χωρίς την παρουσία πιστών.

  • Τον λόγο στη σημερινή ενημέρωση  αρχικά πήρε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε περήφανος για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

«Ξεπεράσαμε χθες τα 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια ενώ κάθε μέρα σπάμε και το ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών», είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως από Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργούν στην Ελλάδα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αγγίξει τις επόμενες ημέρες τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Νωρίτερα το ραντεβού για εμβόλιο στους 40-44

Επιπλέον, ενημέρωσε πως η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών θα ανοίξει νωρίτερα, όπως ακριβώς έγινε με τους ηλικίας 30-39 ετών.

Η πλατφόρμα είχε ανακοινωθεί πως θα ανοίξει αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, ωστόσο ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως τα πρώτα ενημερωτικά SMS για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται τις επόμενες ώρες.

Παπαευαγγέλου: Χωρίς μάσκα οι εμβολιασμένοι υπό προϋποθέσεις

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία μίλησε για το πώς… αλλάζει η ζωή μας με τον εμβολιασμό. Συγκεκριμένα είπε πως αν βρεθούν στον ίδιο χώρο δύο ζευγάρια εμβολιασμένων, για παράδειγμα, μπορούν να μην φορούν μάσκες, αρκεί τις προηγούμενες μέρες να μην έχουν βρεθεί σε δυνητικά επικίνδυνο -επιδημιολογικά- περιβάλλον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις