Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δολοφονία Καραϊβάζ: Μητσοτάκης καλεί Χρυσοχοΐδη για γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης

Δολοφονία Καραϊβάζ: Μητσοτάκης καλεί Χρυ...

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να ζητήσει την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται το δρομολόγιο του δhμοσιογράφου, από το κανάλι Star όπου εργάζονταν στην Κηφισιά μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο, για να ερευνηθούν τυχόν «αστοχίες» των δραστών.

Παράλληλα, εξετάζονται οι υποθέσεις με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο Γιώργος Καραϊβάζ, ώστε να ανακαλύψουν τα κίνητρά τους. Η εκτέλεση του δημοσιογράφου φαίνεται ότι ήταν καλά σχεδιασμένη και γι' αυτό οι αστυνομικοί μιλούν για «συμβόλαιο θανάτου».

Προβληματισμό προκαλεί επίσης στις αρχές το γεγονός ότι οι δύο δράστες είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Τα 2 σενάρια που εξετάζουν οι αρχές, η «χαριστική βολή» και τα διεθνή ΜΜΕ

Σοκαρισμένη είναι όλη η Ελλάδα, μετά την δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου και αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ. Ο συντάκτης αφήνει πίσω του ένα 19χρονο παιδί και τη γυναίκα του. Όλα δείχνουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν σιγαστήρα, καθώς οι γείτονες δηλώνουν πώς δεν άκουσαν τίποτα απολύτως. Γιατί δεν έβαλε το αυτοκίνητο του στο γκαράζ που διέθετε, το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή. Ποια είναι τα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου και η «χαριστική βολή». Τι λένε τα παγκόσμια ΜΜΕ για την δολοφονία του.

Οι γείτονες του είναι σοκαρισμένοι, καθώς όπως λένε δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί, ενώ τονίζουν ότι δεν ακούστηκε το παραμικρό συμπεραίνοντας ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Το αυτοκίνητο του συνήθως το πάρκαρε στο γκαράζ του, αλλά πρόσφατα είχε αγοράσει στον γιό του καινούριο όχημα και το είχε μέσα στο parking, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να παρκάρει απέξω από το σπίτι.

 

Το σημείο που δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος

Το σημείο που δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος

Πού στρέφονται οι έρευνες

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος για να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής χαρτογραφούν τη διαδρομή του δημοσιογράφου από το Star στην Κηφισιά μέχρι το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν βίντεο με ύποπτα οχήματα που πιθανώς τον παρακολουθούσαν.

Επίσης σαρώνουν και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αναζητώντας τυχόν ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Δύο σενάρια

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν οι δύο φυσικοί αυτουργοί, να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της ενέδρας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, οι φυσικοί αυτουργοί να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν τόσο καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του για να τον δολοφονήσουν.

Παγκόσμιο σοκ για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Σοκ όχι μόνο στο πανελλήνιο αλλά και στα διεθνή ΜΜΕ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο.

Reuters: «Ήταν ένα επαγγελματικό χτύπημα»

Δύο ένοπλοι με μοτοσικλέτα πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν εξέχοντα Έλληνα δημοσιογράφο, το έγκλημα έγινε κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή, έγραψε το Reuters

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, βετεράνος δημοσιογράφος για τον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό STAR TV, ήταν γνωστός στο ελληνικό κοινό για τα αστυνομικά ρεπορτάζ του.

Guardian: Οι δολοφονίες δημοσιογράφων είναι σπάνιες στην Ελλάδα

H ιστοσελίδα του “Guardian” τόνισε το γεγονός πως η είδηση του θανάτου δημοσιογράφου με τον τρόπο που έγινε συγκλόνισε τους συναδέλφους του ενώ τόνισε πως τέτοιες δολοφονίες στην Ελλάδα είναι σπάνιες.

Φον ντερ Λάιεν για την δολοφονία Καραϊβάζ: «Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του»
«Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες.

Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια.

Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη».

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες στον δημοσιογραφικό χώρο.

Τα περισσότερα χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας τα πέρασε στον ANT1, από όπου και ξεκίνησε την δεκαετία του 1990.

Το 2017 αποχώρησε από τον σταθμό και μετακόμισε στο Star, όπου εμφανιζόταν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Επί σειρά ετών ήταν συνεργαζόταν με την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», ενώ τα τελευταία χρόνια είχε ξεκινήσει τη δική του προσπάθεια δημιουργώντας την ιστοσελίδα bloko.gr.

Εν ψυχρώ δολοφονία έξω από το σπίτι του

Οι δράστες δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, φαίνεται πως γνώριζαν ακριβώς το πρόγραμμα του, και πιθανότατα τον παρακολουθούσαν. Έτσι μόλις επέστρεψε στο σπίτι του, τον πυροβόλησαν 17 φορές.

Ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του, αφού είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά του στο Star.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ βρέθηκε νεκρός έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του.

Οι δράστες φαίνεται να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση, ενώ οι δράστες χαρακτηρίζονται από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ως επαγγελματίες δολοφόνοι.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις