Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

O καναπές το αγροτικό και ο Γλαύκος

O καναπές το αγροτικό και ο Γλαύκος
Μαίρη Κάργα

της Μαίρης Κάργα

Χρήσιμο έπιπλο ο καναπές, αν είχε αυτιά θα είχε ακούσει πολλές συζητήσεις….

Πολύτιμο αυτοκίνητο το αγροτικό, μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός αγρότη, μοναδικό εργαλείο δουλειάς θα λέγαμε.

Όμορφος ποταμός ο Γλαύκος, με ιστορία και δυνατό παρελθόν, άγνωστο όμως αν έχει μέλλον…..

Τι κοινό άραγε μπορούν τα έχουν αυτά τα τρία στοιχεία;;; Δυστυχώς, μόνο χωροταξικό. Βρίσκονται σε κοντινά σημεία όμως, προς μεγάλη μας θλίψη όπως μπορεί κάποιος να δει στις φωτογραφίες… α, ξέχασα υπάρχουν και κάποιες τεράστιες ρόδες, από φορτηγά μάλλον, οι οποίες είναι τόσο πολύ καιρό εκεί που στο εσωτερικό τους κύκλο υπάρχει άφθονο χώμα και έχουν φυτρώσει και πρασινάδες…..

Κρατάω βέβαια μια μικρή επιφύλαξη μήπως ο καναπές αξιοποιείται για να χαλαρώνει και να ξαπλώνει κάποιος, αν η θέση του δε με πείθει για κάτι τέτοιο……

Στις φωτογραφίες παράλληλα μπορεί κάποιος να δει και να θαυμάσει την ομορφιά του τοπίου πέριξ του ποταμού.

Αλήθεια πόσοι πατρινοί έχουν περπατήσει στις όχθες του ποταμού;

Από ό,τι έχω καταλάβει μάλλον πιο πολλοί είναι αυτοί που «επισκέπτονται» την περιοχή για να πετάξουν τα άχρηστά τους παρά οι πεζοπόροι και οι περιπατητές…..

Οπότε τι κάνουμε; Τι κάνει ο Δήμος;…. ξέρετε, η ευρύτερη περιοχή που διασχίζει ο ποταμός Γλαύκος ανήκει στο Δήμο Πατρέων. Αλλά πιο ψηλά, δεν υπάρχουν πολλές κατοικίες, άρα δεν υπάρχουν και πολλές ψήφοι λέω εγώ τώρα...

Κάποιοι λίγοι που επισκέπτονται την περιοχή, που τη διασχίζουν με τα πόδια, με τις μηχανές ή με τα αυτοκίνητά τους διαπιστώνουν την κατάσταση που υπάρχει και στην καλύτερη περίπτωση να συλλέξουν τα επιπλέον απορρίμματα που βρίσκονται εκεί.

Και αναρωτιέμαι βλέποντας όλα αυτά:

Γιατί μια τόση όμορφη περιοχή η οποία βρίσκεται και τόσο κοντά στην Πάτρα να μην την έχει αναδείξει ο Δήμος; Γιατί να μην την απολαμβάνουν οι πατρινοί; Να τη χαίρονται τα παιδιά και να μάθουν να την προστατεύουν και να τη σέβονται;

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.

Μέχρι να αναλάβει ο Δήμος πρωτοβουλίες, μέχρι να βρεθεί κάποιο πρόγραμμα για την ανάδειξή της μέσω κάποιας χρηματοδότησης ας ξέρουμε ότι μελέτες υπάρχουν, γνώση υπάρχει ΑΛΛΑ βασικά αποτελεί πολιτική απόφαση η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση της περιοχής. Μέχρι να γίνει κάποια παρέμβαση, αποτελεί δική μας υπόθεση –όσων πηγαίνουμε εκεί για μια απλή βόλτα, για ορειβασία ή για φαγητό ή έχουμε εκεί την περιουσία μας- να σεβόμαστε το περιβάλλον που ζούμε και κυρίως να το προστατεύουμε.

 

Μαίρη Κάργα, Msc, PhD

Mέλος Πολιτικής Γραμματείας Σπιράλ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις