Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Βράζουν» οι φαρμακοποιοί- «Εμείς τεστ μέσα στα φαρμακεία, δεν κάνουμε»

 Πάτρα: «Βράζουν» οι φαρμακοποιοί- «Εμεί...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Αχαΐας, Ανδρέας Σοφιανόπουλος

Κάθετα αρνητικοί φαίνεται να είναι οι φαρμακοποιοί στην Πάτρα απέναντι στη διενέργεια τεστ κορωνοϊού, μέσα στα φαρμακεία. Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία τεστ το οποίο θα ανιχνεύει τους θετικούς στον ιό πολίτες με αποτέλεσμα έτσι να υπάρχει περισσότερος έλεγχος, άμεσος και γρήγορος εντοπισμός κρουσμάτων.

Αν και οι φαρμακοποιοί μπορούν να δεχθούν να διανέμουν δωρεάν το τεστ, δεν συμφωνούν με το να γίνεται αυτό μέσα στα φαρμακεία καθώς τα προβλήματα είναι πολλά. Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Αχαΐας, Ανδρέας Σοφιανόπουλος, «τα φαρμακεία δεν μπορούν να αναλάβουν τη διενέργεια τεστ. Δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον ΕΟΔΥ». 

Δεν έχουμε πρόβλημα να το δίνουμε δωρεάν. Αλλά δεν μπορεί ταυτόχρονα να ζητά να μπαίνω στην πλατφόρμα, να δηλώνω το αποτέλεσμα, να κάνω τον υπάλληλο της
  • Ερωτήματα δίχως απαντήσεις

Όπως επισημαίνει: «Όλοι οι πολίτες θα προτιμούν να κάνουν το τεστ στο φαρμακείο και όχι στο σπίτι. Εάν γίνει αυτό θα βρίσκονται  σε κίνδυνο οι υγιείς που θα μπαίνουν στα φαρμακεία μας, το προσωπικό, οι οικογένειες μας. Υπάρχει επίσης θέμα με την διαχείριση των αποβλήτων που θα προκύπτον από την διαδικασία.

Όταν έχεις να κάνεις μία συγκεκριμένη πρόταση, την καταθέτεις. Δεν μπορείς να βγαίνεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να λες… «ό,τι να ναι». Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή, σχετικά τα τεστ, ποιος θα τα προμηθευθεί, δε ξέρουμε αν είναι ασφαλή, αν ανιχνεύουν τους ασυμπτωματικούς και τις μεταλλάξεις. Προφανώς όχι. Τότε γιατί να τα κάνουμε; Για να γίνει τζίρος για κάποιους; Υπάρχουν ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί. Ναι, να γίνει η διακίνησή μέσα από τα φαρμακεία, αλλά η κυβέρνηση οφείλει να οργανώσει τα συνεργεία του ΕΟΔΥ γι’ αυτή τη δουλειά η οποία αφορά τον δημόσιο τομέα και όχι τον ιδιωτικό. 

  • Αναμένονται αποφάσεις

«Ο Σύλλογος μας δεν έχει συνεδριάσει ακόμα όμως η εικόνα που έχω από την βάση είναι πως η θέση μας είναι αρνητική, κάθετα αρνητική.  Η συνεδρίαση θα γίνει την Τετάρτη, ωστόσο φαίνεται ότι θα κάνουμε αρκετές καθώς τα γεγονότα τρέχουν. Σήμερα άκουσα ότι για να κάνει κάποιος το τεστ στο φαρμακείο θα δίνει 2-3 ευρώ. Ποιος είπε ότι θέλουμε αμοιβή;

Εάν η κυβέρνηση έχει σκοπό να διατιμήσει το τεστ, καλώς, αν δεν έχει σκοπό να το κάνει, πάλι καλώς. Δεν έχουμε πρόβλημα να το δίνουμε δωρεάν. Αλλά δεν μπορεί ταυτόχρονα να ζητά να μπαίνω στην πλατφόρμα, να δηλώνω το αποτέλεσμα, να κάνω τον υπάλληλο της. Δεν γίνεται αυτό. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον ιδιωτικό τομέα δωρεάν, όποτε θέλει» καταλήγει ο κ. Σοφιανόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις