Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Εύκολα Μαροκινά κεφτεδάκια στο τηγάνι, με τέλεια σάλτσα ντομάτας και αυγά...
Υλικά Συνταγής
350 γραµ. κιμά μοσχάρι (ή αρνί ή ανάμεικτο κιμά)
1 /2 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκ. σκόρδο τριμμένες
1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γλ κύμινο
2 πρέζες κανέλα
2 πρέζες καυτερή πάπρικα
3 κ.σ μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
200 γραµ. γιαούρτι
ψωμί
Για τη σάλτσα
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 συσκευασίες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκ. σκόρδο
1 κ.γλ. κύμινο
1½ κ.γλ πάπρικα γλυκιά
1/3 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ πάπρικα καυτερή
1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
4 αυγά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τα μαροκινά κεφτεδάκια, βάζουμε όλα τα υλικά, σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια στρογγυλά και τα αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄.
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.
Αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια στη σειρά και ψήνουμε για 3-4΄ να ροδίσουν ολόγυρα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά βάζουμε καπάκι και σιγοβράζουμε για 15΄ να πήξει η σάλτσα.
Τότε προσθέτουμε τα αυγά, ξαναβάζουμε καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4΄ με καπάκι μέχρι να σεταριστούν.
Τέλος πασπαλίζουμε με τα βότανα. Σερβίρουμε το γιαούρτι σε κουταλιές στο πιάτο το απλώνουμε με κουτάλι, βάζουμε κεφτεδάκια με πυκνή σάλτσα και αυγό.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
Πηγή:argiro.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr









