Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Νόστιμα μπιφτέκια κοτόπουλο... γεμιστά

Από την Αργυρώ Μπαρμαρίγου

Μιλάμε για τη νοστιμιά! Δαγκώνεις το αφράτο, ζουμερό μπιφτέκι κοτόπουλο και τρέχει λιωμένο τυρί. Σκέτη Μαγεία! Μην αλλάξετε τίποτα. Φανταστική συνταγή

Υλικά Συνταγής
Για τα μπιφτέκια
500 γραμ. κιμά κοτόπουλο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κ.γλ. ξύδι
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. ρίγανη
4 γεμάτες κ.σ. νιφάδες βρώμης
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σπιτικό ζωμό κότας
1 λεμόνι

Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά για τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε ένα μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια τη ντομάτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη βρώμη επιπλέον στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς). Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ. Θα δώσει έξτρα γεύση.

Ιδανικά, αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο. Πλάθουμε τα μπιφτέκια. Εάν θέλουμε να κάνουμε τα μπιφτέκια μας γεμιστά, πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γραμ.) με τη ζύμη του κιμά. Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα ή τυρί της αρεσκείας μας και κλείνουμε καλά. Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.

Πηγή:argiro.gr 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life