Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Πατατοσαλάτα, η τέλεια συνοδεία για BBQ!

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Άλλη μια υπέροχη εκδοχή της πατατοσαλάτας, που μπορεί να συνοδεύσει γευστικά όλα τα ψητά σας.

Υλικά Συνταγής
1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
4 βρασμένα αυγά πολύ ψιλοκομμένα
4 κλωνάρια σέλερι πολύ ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ξίδι
1 φλ. σπιτική μαγιονέζα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την πατατοσαλάτα, πλένοντας καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και βάζοντάς τες σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.

Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ.

Τις περιχύνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι τουρσί, πιπεριά, μαγιονέζα, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

Ανακατεύουμε απαλά. Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

Πηγή:argiro.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life